23948sdkhjf

Hadsund-virksomhed skal udvikle den intelligente sterilcentral

Intelligent Systems har vundet et udbud på ”udvikling af nye, innovative robotløsninger til sterilcentraler”, som er udbudt af Markedsmodningsfonden og regionernes Sygehuspartnerskab.
Danmark er et af få steder i verden, hvor der arbejdes intensivt med at udvikle og automatisere sterilcentralerne. Og det er der god fornuft i, for gevinsterne ser ud til at være store: Hovedparten af arbejdsprocesserne i sterilcentralerne foregår i dag manuelt, og det er en væsentlig fejlkilde
– især i form af risiko for kontaminering af instrumenter, som kan medføre infektioner hos
patienterne. Der kan ligeledes opstå fejl i pakningen af instrumenter med forsinkelser af igangværende operationer og dermed øget risiko for patienten til følge.

Arbejdet på sterilcentralen er fysisk belastende med mange løft og ensidigt gentagne opgaver, og det betyder et væsentligt slid på den enkelte medarbejder. Endelig er den aktuelle arbejdsform på sterilcentralerne arbejdskraftintensiv, hvilket gør den omkostningstung.

Som svar på denne udfordring har Intelligent Systems og deres partnere siden oktober sidste år arbejdet på at designe en løsning, der kan sikre kvaliteten, forbedre arbejdsmiljøet og gøre sterilcentralerne mere effektive ved hjælp af automatisering. Det arbejde er mundet ud i løsningen ”Den Intelligente Sterilcentral – Automatisering af Pakning og Inspektion” eller kort: Disapi.

Fremtidens fuldautomatiske sterilcentral
Visionen for Disapi er at skabe en fuldautomatisk sterilcentral, og de næste to år vil være et stort skridt i den retning, melder Intelligent Systems.

Indtil nu har udviklingen på området koncentreret sig om at automatisere transportflowet i sterilcentralen. Disapi går skridtet videre med en løsning, der automatiserer selve sterilcentralernes kernefunktion – pakning og inspektion af instrumenter.

Løsningen automatiserer således hovedparten af de opgaver, der i dag udføres manuelt – blandt andet al transport af instrumenter og andre materialer rundt i sterilcentralen, en stor del af inspektions- og vedligeholdelsesopgaverne samt pakning og emballering af instrumenter.

Løsningen bygger på både kendte og velafprøvede teknologier – blandt andet mini-AGV’er til transport af instrumenter rundt i sterilcentralen og banebrydende teknologier inden for blandt andet RFID-baseret sporbarhed, visions- og robotteknologi.

Intelligent Systems gennemfører projektet sammen med tre partnere: LT Automation, Knud Aulkær Andersen og Henrik Granau.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094