23948sdkhjf

Otte danske virksomheder prøver lykken i Silicon Valley

I dag tager otte nordjyske virksomhedsejere på arbejde i Silicon Valley. Her står de ansigt til ansigt med det, der kan blive startskuddet til deres helt store internationale gennembrud

De nordjyske virksomheder Motinno, Setio, Zliide Technologies, Notemoon, GNAcode, Intelligent Systems, SafeEX og ScanTech Marine deler en drøm om at slå igennem internationalt samt sikre sig den fornødne kapital til at finansiere drømmen.

Derfor har de sat alle sejl til for at stå knivskarpe i mødet med amerikanske business angels, økonomiske acceleratorer, venture-kapitalister, kapitalfonde eller andre finansielle aktører, der ligesom dem selv kan se potentialet i deres forretningsidé.

Initiativet udbydes som et campforløb under EU-programmet Vilje til Vækst. Det arrangeres af Væksthus Nordjylland i samarbejde med Innovation Centre Denmark i Silicon Valley og deres SCALEit-initiativ, der bygger bro mellem Danmark og Silicon Valley. Initiativet er skræddersyet til skalérbare tech-virksomheder, der søger succes i USA. 

Klædt på til de attraktive møder
Forud for rejsen til Silicon Valley har de otte nordjyske virksomheder været igennem en fælles forberedende opstartsworkshop i Aalborg. Det har givet dem bedre betingelser for at gøre en god figur på de attraktive amerikanske møder. Innovation Centre Denmark har specialiseret sig i at introducere tech-virksomheder og -startups i, hvordan man opnår succes i Silicon Valley, og hvordan man pitcher sin forretningsidé over for en mulig amerikansk investor.

- Det er et forholdsvist hårdt game, og de amerikanske investorer i Silicon Valley møder hvert år et hav af dygtige og håbefulde tech-entrepreneurs. Derfor har vores rolle været sammen med Væksthus Nordjylland at træne de nordjyske virksomheder i præsentations- og pitch-teknikker og i det hele taget lære dem at tænke både stort og globalt, siger Jakob Søderberg, der er en del af SCALEit-initiativet og Innovation Centre Denmark i Silicon Valley.

Producent af PCR-maskienr søger kapital til USA-ekspansion
Torben Lund Clement fra aalborgensiske GNAcode, som fremstiller PCR-maskiner, er en del af campforløbet, og her er ambitionerne tilsvarende store.

- Væksthuset bidrager med et ekstremt vigtigt netværk og kontakten til de rigtige partnere i USA. Vi går målrettet efter at finde en distributør på det amerikanske marked, og derudover håber vi på at kunne rejse risikovillig kapital, så vi kan vækste forretningen i USA, kommenterer Torben Lund Clement, hvis virksomhed udvikler såkaldte PCR-maskiner, der kan fremstille millioner af kopier af bestemte DNA-strenge.

Deltagerne har godt en uge i Silicon Valley, hvor Innovation Centre Denmark har pakket et tæt program med møder og introduktion til den amerikanske måde at tænke og drive virksomhed på. Efter ugen er der endnu en workshop og individuelle opfølgningsmøder med sparring fra Væksthus Nordjylland og Innovation Centre Denmark. Slutteligt runder deltagerne forløbet af med en pitchrunde for investorer herhjemme.

Til dato har 142 danske virksomheder været igennem SCALEit, og heraf er 49 startups og virksomheder lykkedes med at tiltrække dansk eller amerikansk risikovillig kapital.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109