23948sdkhjf

Stadig stort underskud hos Dicentia

Endnu en gang skuffede cd- og dvd-producenten Dicentia, da der fredag skulle fremlægges regnskab. Underskuddet var dog mindre end i 2006.
Omsætningen faldt med mere end 100 mio. kr. for det kriseramte selskab, og i alt endte den på 426,8 mio. kr. i 2007. Det svarer til et fald på 19 % i forhold til året før. På bundlinjen endte man også i år med et stort underskud på 28,3 mio. kr. Dog var der tale om en forbedring på mere end 12 mio. kr. sammenlignet med året før.

- 2007 har været et både vanskeligt og skuffende år for ledelsen. Vanskeligt fordi priserne på selskabets produkter som følge af stærk konkurrence har fortsat med at falde og skuffende, fordi de målsatte besparelser på produktionsområdet trods forventninger herom ikke blev realiseret i fuldt omfang, hvilket medførte, at selskabet to gange måtte nedjustere forventningerne til årsresultatet, forventninger der allerede ved årets begyndelse var moderate og havde taget højde for fortsat faldende priser på DVD og tillige faldende mængder i CD forretningen, skriver Dicentia i sin årsrapport.

Også i de kommende år regner man med vanskelige tider i branchen, hvor man blandt andet regner med at blive presset af østeuropæiske producenter. Dog anser virksomheden det for sandsynligt, at priserne vil stige. Omsætningen forventes at blive mellem 425-450 mio. kr. Salget af både CD og DVD forventes at stige, mest for DVD. For hele året forventes et EBITA på omkring 10 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08