23948sdkhjf

Martins produktion flyttes til Ungarn

Fabrikken i Frederikshavn lukker om 5-6 måneder og 185 mister deres arbejde
Harman International har i dag offentliggjort planer om at flytte Martins produktion i Frederikshavn til Ungarn. Fabrikken i Frederikshavn beskæftiger i dag i i alt 185 timelønnede og funktionærer.

- Det har været nogle svære overvejelser, ikke mindst set i lyset af Martins mangeårige tilstedeværelse i Frederikshavn og det engagement vores dygtige medarbejdere altid har udvist. Men flytningen er desværre nødvendig, for at vi kan fastholde vores førende position i et konkurrencepræget marked, hvor betingelserne konstant skærpes, siger Lars Dige Knudsen, adm. direktør i Martin Professional.

Flytningen til Ungarn er et led i Harmans overordnede strategi om konsolidering af de europæiske produktionsfaciliteter på tværs af sine fire forretningsdivisioner. Harman har over 20 års erfaring med produktion i Ungarn, og beskæftiger i dag mere end 2.200 medarbejdere i landet. Den nye produktionsenhed forventes at nå op på cirka 400 medarbejdere, når den eksisterende produktion er overført.

Martin har i dag indledt de mere formelle forhandlinger om fabrikslukningen med medarbejdernes repræsentanter (SU) samt orienteret Arbejdsmarkedsrådet i henhold til gældende lovgivning.

Produktionen i Frederikshavn ventes opretholdt i fuldt omfang det næste halve års tid.

- I forbindelse med forhandlingerne omkring lukningen i Frederikshavn, vil virksomhedens fokus være at sikre vore medarbejdere en fair fratrædelsesordning samt hjælp til at finde anden beskæftigelse, siger Lars Dige Knudsen.

En endelig beslutning om vilkårene for fabrikslukningen ventes at foreligge inden månedens udgang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078