23948sdkhjf

Vækstfonden vil lave ny cleantech-fond

Der mangler penge til investering i danske cleantech-virksomheder, og derfor vil Vækstfonden lave en ny fond, der skal hjælpe iværksætterne på vej.
Fra flere sider har der lydt en hård kritik af de danske investeringer i cleantech-iværksættere. Kritikerne hævder, at Danmark er ved at sakke bagud, ganske enkelt fordi der ikke er vilje til at investere i den nye teknologi. Den kritik vil Vækstfonden nu forsøge at imødegå ved at samle midler til en særlig fond, der udelukkende investerer i cleantech-projekter. Det skriver Berlingske Business.

- Vi vil gøre alt i vores magt for at skabe en fond, der udelukkende investerer i dansk cleantech. Det er ikke noget, som man lige gør over en weekend, og vi må erkende, at tiderne lige nu gør det vanskeligt at hente kapital. Behovet er der, og derfor undersøger vi muligheden for at skaffe privatkapital til Vækstfonden for at geare vores egenkapital til yderligere investeringer i cleantech, forklarer direktør i Vækstfonden Christian Motzfeldt til Berlingske Business.

Han tør derfor heller ikke spå om, hvornår fonden vil være en realitet. Analyser udarbejdet af Vækstfonden selv viser, at der er et reelt behov for investeringer på ½ mia. kr. Over de næste fem år er der fra Vækstfondens side planlagt investeringer på området for 150 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079