23948sdkhjf

Mekoprint og Risø når milepæl i solcelle-samarbejde

Gennem de sidste fem år har Risø og Mekoprint samarbejdet om at udvikle solceller, der kan trykkes på plastic, og for nylig var de klar med de første prøvetryk.
Ifølge Nordjyske Stiftstidende var en række forskere fra Risø på besøg hos Mekoprint i Støvring for at overvåge prøvetrykket af de plasticbaserede solceller. Det var dermed den foreløbige kulmination på fem års samarbejde om udviklingen af de avancerede solceller. Går alt efter planen, vil de kunne fremstilles på Mekoprints anlæg inden for et år.

- Vi ved nu, at det lader sig gøre at fremstille solcellerne på den maskinpark, virksomheden råder over. Nu kan vi i højere grad rette fokus mod at øge solcellernes effektivitet og levetid, udtaler seniorforsker Frederik Krebs fra Risø til Nordjyske Stiftstidende.

Der er dog lang tid til, solcellerne bliver kommercielt konkurrencedygtige med solceller fremstillet af silicium. Indtil videre har plastic-solcellerne blot en effektivitet på 0,2-0,5 %. Koordinator Torben Damgaard Nielsen anslår, at solcellerne først vil være tilstrækkeligt konkurrencedygtige om 7-10 år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126