23948sdkhjf

Det kører for Ulveco i Kina

Hadsund-virksomheden Ulveco har haft egen produktion i Kina siden 2004. Satsningen har vist sig helt rigtig for at kunne følge med konkurrenterne, og i dag vokser den kinesiske fabrik helt efter forventningerne.
For Ulveco stod det i begyndelsen af årtusindet lysende klart, at en kraftig reduktion af produktionsomkostningerne var nødvendig, hvis man skulle kunne følge med konkurrenterne. Netop derfor valgte man at bygge egen fabrik i Zhuhai i det sydlige Kina, og siden er det gået stærkt med udflytningen for den danske virksomhed.

- Produktionen i Kina består af en kombination af nye ting, og ting der er blevet udflyttet fra Danmark. Det er jo de områder, der involverer meget arbejdstid, vi har flyttet væk fra Hadsund, og generelt kan man sige, at produktionen i Danmark ikke forventes udvidet, væksten vil ske på fabrikken i Kina. Men vi vil helt klar fortsætte i Hadsund, og rent mandskabsmæssigt er vi kun gået en lille smule ned, og det er sket ved naturlig afgang, fortæller administrerende direktør Ole Bressendorf.

Han forklarer, at de første år i Fjernøsten er gået glat, og at fabrikken derude i dag har en betydelig årlig vækst. I dag er der godt 130 medarbejdere, og uden at nævne omsætningstal afslører han, at den også i de kommende år skal vokse kraftigt.

Nye forretningsområder
I dag er en stor del af Ulvecos produktion inden for medico og telekom outsourcet til Kina, hvor den skandinavisk ledede fabrik har været med til at mindske enhedsomkostningerne på de nordjyske produkter.

Også virksomhedens kunder har taget godt imod det asiatiske eventyr, og ifølge Ole Bressendorf er det ikke længere kun europæiske fabrikker, der får underleverancer fra den nordjyske fabrik. Etableringen i Kina har nemlig kastet nye forretningsområder af sig.

- Vi har flere kunder, der har etableret sig i Asien, så det betyder, at vi stadig får mere salg direkte fra fabrikken derude. Det er også noget, vi tror på i fremtiden, og blandt andet derfor har vi også været på flere asiatiske messer, forklarer han, og understreger, at kvaliteten på de asiatiske produkter lever helt op til europæiske standarder:

- Fabrikken i Kina arbejder efter de samme standarder som i Hadsund og er blandt andet ISO 9001-certificeret og arbejder efter de samme produktgodkendelser som fx. UL, CSA, VDE osv. Derudover er vi også i de seneste år begyndt at arbejde en del med Added Value, hvilket vil sige, at vores kunder får mere end blot fx en transformer. Det er et område, hvor vi har øget i Kina, og det betyder, at vi også derude kan lave komplekse løsninger til kunden. Vi kan levere en enhed færdigmonteret i enten en stål- eller plastkasse og komplet med tilhørende kabelsæt osv. Desuden forestår fabrikken i Kina også design og indkøb af nødvendige værktøjer i forbindelse med komplette færdigmonterede enheder, slutter Ole Bressendorf.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078