23948sdkhjf

Kapital og kompetencer kan koste udvikling

Erhvervslivets forskningsinvesteringer er stagneret. Der er først problemer, hvis vi slipper speederen, lyder det fra brancheorganisation.
Trods det spirende opsving er der ikke tegn på, at de danske virksomheder har øget deres investeringer i forskning og udvikling i Danmark. Det viser en ny prognose fra Styrelsen for Forskning og Innovation.

I 2015 ventes danske erhverv igen at investere i egen forskning og udvikling svarende til cirka to procent af BNP. Det niveau er uændret siden starten af finanskrisen i 2007.

Prognosen ser på nogle af de barrierer, der kan være for at øge erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen vil nu i dialog med erhvervslivet for at blive kloger på, hvad der kan gøres for, at der investeres mere.

IT-Branchen Vigtigt at bevare momentum
Hos brancheorganisationen IT-Branchen understreger man vigtigheden af, at Danmark som videnssamfund kontinuerligt holder fast i den del af forretningen, der omfatter forskning og udvikling.

- At virksomhedernes investeringer i forskning og udvikling holder sig på samme niveau, er ikke nødvendigvist problematisk, da vi allerede ligger højt i forhold til andre lande. Men vi skal passe på, at vi ikke slipper gaspedalen og sænker investeringsniveauet, udtaler direktør i IT-Branchen, Birgitte Hass.

Hun fremhæver, at virksomheder, som skal investere i forskning eller udvikling af nye produkter og services, har brug for to ting: Finansieringsmuligheder til noget, der ikke nødvendigvis giver et afkast her og nu, samt adgang til specialister. Og begge ting er desværre en mangelvare for IT-branchen, lyder det.

- Så skal man have virksomhederne til at investere i forskning og udvikling, skal man først og fremmest sikre bedre adgang til risikovillig kapital og adgang til de rette kompetencer, siger Birgitte Hass.

Her kan du læse hele prognosen Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling i Danmark 2015 .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078