23948sdkhjf

International koncern placerer udvikling af nyt forretningsområde i Sønderborg

Lodam electronics a/s skal udvikle nyt produkt til en af verdens største leverandører af kompressorer.
En af verdens største producenter af kompressorer til køling og aircondition – tyske Bitzer – går nu ind på et helt nyt forretningsområde. Selskabet vil udvikle og markedsføre en ny produktserie med fokus på energibesparelse, hvor elektronisk kapacitetsregulering bliver en integreret del af kompressoren.

Udviklingen af den power elektroniske løsning skal ske hos Lodam electronics a/s i Sønderborg. Lodam blev i fjor opkøbt af Bitzer, fordi virksomheden gennem de sidste 40 år har opbygget stor international kompetence inden for udvikling og produktion af elektroniske styringer til køle-, varme- og ventilationsmarkedet. Bitzer med hovedkontor i Stuttgart beskæftiger flere end 2.500 medarbejdere.

- Vi er umiddelbart på jagt efter mindst fem ingeniører, som alle befinder sig i den vidensmæssige Superliga inden for frekvensomformer-teknologien. De vil gerne være i en virksomhed, som satser på innovation og samtidig lægger vægt på individualisme og personligt ansvar, siger Chief Technical Officer, Henning Højberg Kristensen.

Lodam electronics beskæftiger 31 medarbejdere i Sønderborg og fem i Ukraine. I Sønderborg er 18 ansat i udviklingsafdelingen. To gange har virksomheden placeret sig på top 10 listen i Innovation Cup, som arrangeres af blandt andre Aarhus Universitet og Ugebrevet Mandag Morgen. I fjor blev det til en tredjeplads. 2007 var også året, hvor Lodam blev en af Børsens Gazelle-virksomheder og blandt de bedste virksomheder i konkurrencen ”A Great Place to Work”.

Udviklingen af den nye produktserie vil ske i nært samarbejde med globalt orienterede partnere. I dag har Lodam eksempelvis tæt kontakt til Aalborg Universitet, som hører til blandt verdens bedste inden for power elektronik.

Kilde: Lodam Electronics

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078