23948sdkhjf

Terma vil udnytte underleverandørernes kompetencer

Tættere samarbejde med underleverandører kan skære ti procent af Termas omkostninger, viser erfaringerne fra den første workshop i projekt Stram Kæden.
Tidligere involvering og bedre udnyttelse af underleverandørernes kernekompetencer var i fokus på workshop i projekt Stram Kæden med Terma og deres strategiske leverandører.

Terma forventer, at det optimerede samarbejde med leverandørerne kan skære omkring ti procent af omkostningerne:

- Det var meget konstruktivt, da vi sammen med vores underleverandører tog fat på processen med at optimere samarbejdet. Vi har allerede et fokus på samarbejdet med vores leverandører. Men vi ved også, at vi kan blive endnu bedre. Der er uden tvivl et stort potentiale, siger Jens Drejer Husted, Vice President, Supply Chain & Procurement, Terma.

Fornyet fokus på kompetencerne
På workshoppen diskuterede Terma og fire

Stram kæden og tjen millioner


20 danske virksomheder er sammen med deres underleverandører gået med i projektet ”Stram Kæden”. Målet er øget produktivitet og en bedre bundlinje.

Meningen med projektet er, at deltagervirksomhederne skal benytte en ny metode baseret på en række velafprøvede værktøjer og derigennem få et langt bedre samarbejde med deres underleverandører.

"Stram Kæden" er lanceret af Industriens Fond og Dansk Industri.
underleverandører, GPV International, Avnet Memec Silica, Elfac og Kvistgaard Maskinfabrik, hvordan de, gennem et tættere samarbejde i forsyningskæden, kan involvere hinanden i udvikling og introduktion af nye produkter.

Virksomhederne kiggede samtidig på, hvordan de med et fornyet fokus på forsyningskæden, bl.a. via metoden Value Stream Mapping, kan reducere lagerbinding og lead-time. Workshoppen klarlagde, hvilke barrierer virksomhederne møder i samarbejdet og hvilke potentialer, der ligger i et forbedret samarbejde i forsyningskæden.

De fandt blandt andet potentialer i bedre udnyttelse af leverandørernes kernekompetencer og ressourcer. Mere videndeling og involvering, i forhold til den overordnede strategi hos Terma, åbnede også for nye muligheder.

Næste skridt for virksomhederne er at omsætte den nye viden til aktiviteter i hverdagen. Eksempelvis i forhold til udviklingsprocessen, hvor blandt andet tidligere involvering i processen, fra begge sider, har stort potentiale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109