23948sdkhjf

Dæmpet vækst hos Martin

Kun takket være frasalg af aktiviteter, lykkedes det lysfabrikken Martin at øge overskuddet i første kvartal.
Schouw & Co-datterselskabet Martin forøgede omsætningen marginalt til 278,5 mio. kr. mod 274,5 mio. kr. i første kvartal 2007. Den marginale fremgang dækker over en vis organisk vækst delvist elimineret af en lavere dollarkurs. På bundlinjen lykkedes det til gengæld at fordoble overskuddet før skat fra 9,1 mio. kr. i første kvartal 2007 til 22,9 mio. kr. i første kvartal i år.

Den flotte overskudsfremgang dækker dog over frasalget af alle aktierne i Martin Security Smoke. Med salget afhændede Martin alle sine aktiviteter inden for sikringsindustrien, og salget påvirkede resultatet før skat positivt med 21,4 mio. kr.
- Martin har haft en fornuftig start på 2008 med god aktivitet på alle de markeder, som virksomheden betjener, men årets afsætning er meget afhængig af succesfulde lanceringer af de planlagte nye produkter. Martin nyder godt af de kvalitetsforbedringer, og den styrkede indsats på produktudvikling, som den gennemførte forretningsmæssige forandringsproces har medvirket til. Med en række nye produkter undervejs, herunder også en række nye produkter baseret på LED-teknologi, er Martin godt rustet til at møde udfordringerne på et marked, der i høj grad er drevet af teknologi og produktudvikling, skriver Schouw & Co. i sin kvartalsrapport.

For moderselskabet Schouw & Co. ser vækstniveauet bedre ud. Her steg omsætningen med 12 % til 1,918 mia. kr. i første kvartal. Resultatet før skat steg med 9 mio. kr. til 26 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094