23948sdkhjf

Kæmpemikroskop skal tiltrækker talenter fra hele verden

Verdens førende virksomheder og forskere skal se til Danmark. Det er ambitionen bag en strategiplan for verdens førende neutronmikroskop ESS i Lund.
I de kommende år etableres en af verdens mest avancerede neutronspredningsfacilitet European Spallation Source (ESS) i Lund i Sverige. Samtidig placeres ESS´s datacenter i København.

Danmark investerer to mia. kr. i byggeriet, der samlet set ender med at koste omkring 15 mia. kr.

- Den investering skal meget gerne komme flerfold hjem igen, og derfor glæder jeg mig meget over, at vi i samarbejde med en række aktører nu har udarbejdet en strategi, der skal gøre Danmark til et fyrtårn for udvikling af avancerede materialer og bioteknologiske løsninger, der vil blive bemærket af virksomheder og forskere i hele verden, siger viceadministrerende direktør Kim Graugaard, DI.

Fyrtårne skal binde ESS og erhvervsliv sammen
Strategien er udarbejdet af universiteter, virksomheder, kommuner og regioner, DI samt andre vigtige medspillere og giver svar på, hvordan Danmark bedst muligt udnytter de potentielle gevinster ved opførelsen af ESS.

- For erhvervslivet er et af de helt vigtige punkter, at der løbende kommer hundredevis af virkelig dygtige forskere, teknikere og studerende til vores region for at arbejde ved ESS. Det er derfor aldeles vigtigt, at der nu gøres en håndfast indsats for at tiltrække disse mennesker og allerhelst få flere til at bosætte sig med deres familier på den danske side af Øresund, siger Kim Graugaard.

For at Danmark kan få mest muligt ud af ESS, skal forskningsfaciliteten tiltrække førende forskere og virksomheder fra hele verden. Der skal blandt andet etableres fire til seks danske fyrtårnsmiljøer på det bio- og materialevidenskabelige område, som skal fungere som omdrejningspunktet for samspillet mellem ESS, erhvervslivet og øvrige internationale materialeforskningsfaciliteter.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141