23948sdkhjf

Vestas: Markedsforståelse gør leverandører unikke

De danske underleverandører skal være fleksible og i front teknologisk, hvis de vil gøre forretning med landets største industrivirksomheder - læs her de bedste råd til underleverandørerne fra vindmøllekoncernen.
Her kan du læse interviewet med Bente Østergaard Høg, vice president Vestas Global Sourcing , der giver gode råd til de danske underleverandører.

Hvilke tendenser præger samarbejdet med underleverandørerne?
Relationen til og samarbejdet med vores leverandører er meget vigtigt for os. Vi tror på, at vi er stærkere, når vi arbejder og udvikler løsningerne sammen, og det kræver et tæt samarbejde. Det betyder, at vi gerne vil involvere vores leverandører tidligt i udviklingsforløbet. Vi er langt fra eksperter på alt, og derfor skal vi udnytte samarbejdet med leverandørerne til at blive klogere. Viden giver konkurrencefordele, og blandt andet derfor er det vigtigt for os med de helt rigtige kerneleverandører.

Hvad er jeres bedste råd til jeres underleverandører i 2016?
I Vestas udvælger vi vores leverandører på baggrund af performance. Det gælder parametre som kvalitet, innovation, pris og levering. Vi søger leverandører i topklasse, og her har man i særdeleshed mulighed for at skille sig ud, når det gælder markedsforståelse. Markedet kræver fleksibilitet, og vi forventer også fleksible samarbejdspartnere.

Hvilke er de væsentligste krav til en underleverandør fra jer?
Det er ikke afgørende for os, om vores leverandører bor i Rom eller Ringkøbing. Det vigtigste er, at de leverer teknologisk stærke løsninger til en konkurrencedygtig pris. Derfor evaluerer vi og forbedrer hele tiden vores værdikæde, og vores krav skubbes videre til vores leverandører, så vi kan levere det bedste produkt til den bedste pris.

Hvad adskiller danske fra udenlandske underleverandører?
Ingenting. Danske leverandører har måske noget viden og historik, som de kan udnytte til deres fordel. Men for os er det ikke afgørende, hvor vores underleverandører er fra.

Hvor stor en del af jeres underleverandører kommer fra Danmark?
Det er ikke så vigtigt for os, om vores underleverandører er danske eller ej. Vi vælger leverandøren ud fra nyeste teknologi, bedste pris og mest effektive og fleksible produktion.

Hvor stor en del af jeres produkt kommer fra underleverandører?
Vi producerer nogle komponenter selv, men det er ikke nogen hemmelighed, at vi køber mange af delkomponenterne.

Hvordan vil I beskrive udviklingen i brugen af danske underleverandører?
De leverandører, som ikke lever op til vores krav til pris, kvalitet og innovation, bliver fravalgt. Det gælder, uanset om de er danske eller udenlandske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188