23948sdkhjf

Danfoss: Teknologiforspring er vigtigt for konkurrenceevnen

De danske underleverandører skal være fleksible og i front teknologisk, hvis de vil gøre forretning med landets største industrivirksomheder - læs her de bedste råd til underleverandørerne fra Danfoss.
Her kan du læse interviewet med Torben Pedersen, senior vice president, Danfoss Procurement , der giver gode råd til de danske underleverandører.

Hvilke tendenser præger samarbejdet med underleverandørerne?
Der er to ting, som vi fokuserer på. Det ene er leverandørperformance. Det bliver stadig vigtigere for os, at leverandørerne leverer en god kvalitet og til tiden. Efterhånden som vores fabrikker bliver bedre til at eksekvere, så bliver det mere synligt, hvor problemerne ligger. Derved kommer det frem, når vi har leverandører, der ikke performer, som de skal. Og det er der kæmpe fokus på. Den anden ting er den gamle klassiker med, at vi gerne vil arbejde tættere sammen med færre leverandører. Vi kører et program, hvor vi prøver systematisk at få konsolideret vores spend omkring færre leverandører, som vi prøver at arbejde tættere med.

Hvad er jeres bedste råd til jeres underleverandører i 2016?
Vores bedste råd er performance. Og det vil det altid være. Det skal være sådan, at de ting, som vi taler med dem om er forwardlooking og backwardslooking. Forstået på den måde, at hvis vi har problemer med kvalitet, er det dét, som vi snakker om, og ikke fremtidige projekter. Vi skal have problemer af bordet, så vi kan snakke om fremtiden.

Hvilke er de væsentligste krav til en underleverandør fra jer?
Vi har krav om, at samarbejdet skal føles som, at underleverandøren har en fabrik ved siden af vores fabrikker. Vi har ikke krav om en kort supply chain, bare der er sat nogle konstellationer op. Det kan være et konsignationslager eller andre modeller. Basiskravene er compliance med vores code of conduct, og de skal have en framework agreement, de skal være QMS-verificerede eller have en TS- eller en ISO-standard. Når det er på plads, så skal de være i stand til at byde på noget ny teknologi, skal være cost-competitive, og så skal deres kvalitets- og leveringsperformance være inden for målene. De skal være prompte i deres svar på vores forespørgsler.

Hvad adskiller danske fra udenlandske underleverandører?
De danske underleverandører er tætte på vores R&D, som vi kører i Danmark. Så de har en fordel på sprog og afstand. Det er typisk, at de er bedre på teknologisiden end leverandører fra Østeuropa og Asien. Det er også en nødvendighed, for at de kan konkurrere.

Hvor stor en del af jeres underleverandører kommer fra Danmark?
Vores spend i Danmark er ret højt - 15 procent af værdien bliver indkøbt i Danmark.

Hvor stor en del af jeres produkt kommer fra underleverandører?
De køber for 17 mia.kr. og omsætter for 35 mia. kr, så det er lige under halvdelen, der kommer fra underleverandører.

Hvordan vil I beskrive udviklingen i brugen af danske underleverandører?
Vi har nogle leverandører, som går med os ud i verden. Men det har ærligt talt ikke været særligt succesfuldt. De fleste danske underleverandører har succes i Danmark, men dem, der har flyttet med os ud i verden, det har været med begrænset succes. Det er ikke noget, vi presser på for at få dem til at gøre, fordi vi har mere held med at finde leverandører lokalt de steder, som vi har brug for dem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109