23948sdkhjf

Utilfredsstillende resultat fra GPV

GPV-koncernen kom i dag med foreløbige regnskabstal for 2007/2008, og specielt mekanik-divisionen lever ikke op til forventningerne.
Omsætningen for den samlede koncern blev på 1,264 mia. kr., og resultat før skat på 17 mio. kr. inkl. avance på salg af ejendomme på 76 mio. kr.

- Resultatet for 2007/08 er utilfredsstillende, dog går vores elektronik-aktiviteter godt. Vi havde sidste år to væsentlige udfordringer - den ene var vores printkort- aktiviteter, men der har vi i sidste kvartal haft højere aktivitet og et driftsresultat som forventet, ligesom der er ansat en ny direktør, og den anden var vores mekanik- aktiviteter i Glostrup, koncentreret om forsvarsrelaterede projekter. De forsvarsrelaterede projekter har i 2007/08 belastet vores resultat væsentligt mere end forventet, men der er nu aftalt planer, der sikrer rentabiliteten på de fremtidige ordrer. Vi vil dog blive belastet af de nuværende ordrer indtil efteråret 2009. Vores fokus er nu på indtjening og cash flow samt en styrkelse af de væsentligste konkurrenceparametre - levering til tiden og kvalitet, altså Service Excellence, udtaler administrerende direktør Bo Lybæk, der tiltrådte hos GPV i januar .

Mekanik-divisionen kom ud med et underskud før skat på 8 mio. kr., og det skyldes hovedsageligt udviklingen på fabrikken i Glostrup, hvor arbejdet med Joint Strike Fighter-projektet, samt øgede omkostninger som følge af den svage dollarkurs og stigende materialepriser, har kostet dyrt.

I printkort-divisionen blev det endelig til overskud – på 5 mio. kr., og specielt koncernens fabrik i Kina har trukket det store læs. Til gengæld har aktiviteten på fabrikken i Horsens været lavere end forventet.

Elektronik-divisionen trækker stadig læsset for GPV, og i 2007/2008 steg overskuddet til 48 mio. kr. fra 18 mio. kr. i 2006/2007. Det er bedre end forventet og det højeste nogensinde.

I 2008/2008 forventer GPV en vækst i omsætningen på ca. 3 % svarende til en omsætning i niveauet 1,3 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 0 til minus 10 mio. kr.

Inden for elektronik-divisionen ventes et resultat før skat i niveauet 60 mio. kr. For mekanik-divisionen regner man med et underskud på 20 mio. kr. Og for printkort-divisionen ventes et minus på 10-20 mio. kr.

Tallene er foreløbige, og det endelige regnskab offentliggøres 18. Juni.
Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.147