23948sdkhjf

Udviklingshus bringer trådløs teknologi i spil

Develco er med i projektet EnergyBig om anvendelse af trådløse teknologier i forsyningssektoren.
Bevidstheden om Internet of Things' (IoT) fremtidige betydning er stor i danske virksomheder, men en relativt lav andel har taget konkrete initiativer. Det viser analyse foretaget dels af Ericsson og Di, dels af det internationale analyseinstitut Gartner ifølge Børsen.

Tendensen til ikke at udnytte potentielle IoT-løsninger kan betyde et stort af konkurrenceevne. Perspektiverne i IoT nemlig enorme, både hvad angår besparelser, men i høj grad også hvad angår forbedrede eller nye servicetilbud. Fremtidens vindervirksomheder er dem, der kan se og udmønte mulighederne i IoT før andre.

BigData i energiforsyningsnettet
Blandt danske firmaer, der har arbejdet med trådløs teknologi og udviklingsprojekter i IoT-kategorien gennem længere tid er udviklingshuset Develco.

I regi af Innovationsnetværket Smart Energy har Develco sammen med Frederiksberg Forsyning, SEAS-NVE, Hune Power Systems, Delta og Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet iværksat et projekt, der skal undersøge muligheden for at anvende den nyeste viden inden for langtrækkende trådløse teknologier til at fjernaflæse varme-, el- og vandmålere. Samtidig skal projektet belyse, hvorvidt det er muligt at understøtte kommunikationen med parallelt fungerende signalgivere i samme geografiske område.

Projektet skal indledningsvis se nærmere på forskellige anvendelige teknologier og klarlægge begrænsninger og muligheder mht. rækkevidde, båndbredde og stabilitet.

Nye perspektiver på trådløs teknologi
Develco arbejder også med teknologien LoRa, hvilket firmaet gerne fortæller mere om. Indesmatech, en af Develco’s strategiske samarbejdspartnere, står som arrangør af en halvdags workshop den 26. januar.

- Jeg har holdt en del foredrag og også haft en artikel i Ingeniøren om trådløse teknologier, og jeg har fået megen positiv respons fra interesserede tilhørere og læsere. Men med den kommende workshop om LoRa og udviklingsprojektet EnergyBig bidrager vi mere direkte med anvendelsesorienteret formidling om IoT og med at skabe ny relevant viden. Jeg vil dog gerne understrege, at i forhold til IoT skal den enkelte virksomhed ikke primært have fokus på det teknologiske, men på det strategiske og se det i et større perspektiv. IoT kan være et værktøj til helt nye kunderelationer og forretningsmodeller, så det er i høj grad et anliggende for den øverste ledelse, udtaler Develco’s salgschef, Jakob Bjerre.

Arrangementet i sig selv er gratis, men det fulde udbytte forudsætter et DemoKit, som kan købes af Indesmatech. Programmet indeholder en indgående præsentation af LoRa-teknologien og dens anvendelsesmulighder i relation til IoT og M2M løsninger.

Ud over Indesmatech er Semtech, Microchip, SEAS-NVE og Develco indlægsholdere på forskellige programpunkter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062