23948sdkhjf

Fusion genopliver konkursramt droneproducent

Dronevirksomhederne Sky-Watch fra Støvring og Little Smart Things fra Nexø går sammen.
Sky-Watch og Little Smart Things fusionerer under navnet Sky-Watch.

Sammenlægningen skal styrke firmaets position som droneudbyder af high-end teknologi til industripartnere og det semicivile segment som politi, brandvæsen og humanitære organisationer.

Én og én giver mere end to
Efter fusionen fastholder Sky-Watch produktion og udvikling i både Støvring og Nexø med fortsat fokus på henholdsvis multirotor-droner og fast-vinge fly.

- Vi tror, at I og med at Bornholm-afdelingen
Konkurs endte med fusion
Little Smart Things blev i november 2015 erklæret konkurs og har siden arbejdet hårdt på at reetablere virksomhedens aktiviteter. I denne proces var det naturligt for Sky-Watch at opkøbe og overtage aktiviteterne.

I Nexø fortsætter Esben Nielsen, stifter af Little Smart Things, som ansvarlig for den daglige drift. Trods fortsat udvikling og produktion på Bornholm, bliver visse stillinger overflødige.

- Der er synergi er ved at lægge de to ting sammen, så der ikke er dobbelt af det hele. Der vil f.eks. være en række administrative ting, det ikke giver mening at have to af, siger Henrik B. Bendixen.
arbejder med fast-vinge fly, mens vi i Støvring laver multirotor-droner, så ligger der nogle ret spændende muligheder i det. For i Støvring har vi kunder, der spørger efter fast-vinge systemer og vise versa. Derfor tror vi på, at én og én kan gå hen og blive mere end to, forklarer Henrik B. Bendixen, administrerende direktør i Sky-Watch, til Electronic Supply og slår fast:

- Vi er Danmarks førende droneproducent, og den position vil vi fastholde.

Resultatet af et års dialog
Sammenlægningen kommer efter lang tids samarbejde, hvor de to virksomheder i stigende grad har set synergierne i teknologiudvikling og salg. Med Henrik B. Bendixens ord har man " snakket sammen det sidste års tid alligevel ".

- Sky-Watch har været vores søster-virksomhed fra begyndelsen, og vi har samarbejdet mere og mere. Jeg er meget lettet over, at vi med denne sammenlægning kan fortsætte vores arbejde, og samtidig bevare medarbejdere og aktiviteter på Bornholm. For droneindustrien i Danmark betyder det, at vi nu har én virksomhed, som har musklerne til at konkurrere internationalt. Det er en meget lykkelig dag for begge virksomheder, og det helt naturlige næste skridt for Little Smart Things, lyder det fra Esben Nielsen, Little Smart Things' stifter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078