23948sdkhjf

JE elektronik gør op med underleverandør-rollen

Elektronikfirmaet fra Vejle satser på et nyt forretningsben med egne produkter. Særligt OEM-kunder er i kikkerten.
JE elektronik har traditionelt set sig selv som underleverandør. Men det er slut nu.

- Vi så et øget behov for sikkerhedsrelaterede produkter inden for maskinindustrien, for det er dyrt for maskinleverandører at udvikle deres egne sikkerhedsløsninger. Derfor begyndte vi at lave vores egne produkter, forklarer Jens Buhl, administrerende direktør i JE electronic, til Electronic Supply.

Produkterne, som Vejle-firmet nu er ved at bringe til markedet, falder under IoT-området og har været fire år undervejs. De billiggør ifølge Jens Buhl maskinstyring med behov for høj sikkerhed og kan blandt andet kommunikere via en serverløsning, JE electronic har udviklet til at kommunikere via IoT.

Får et nyt ben at stå på
Egenproduktionen får dog ikke Jens Buhl til at så tvivl om elektronikfirmaets primære rolle. Mest af alt er man stadig underleverandør.

- Men vi prøver at skabe et ben mere at stå på med produkter, hvor vi ikke sælger det som hyldevarer, men som systemløsninger dels til eksisterende kunder og dels med et forventet stort potentiale til nye kunder, der oftest ønsker, at vi kan levere produktet som OEM. Platformen og alt det andet er skabt af os, og i de rigtige styktal kan vi levere det som et OEM produkt, forklarer Jens Buhl.

Kundernes interesse er allerede konkret. Der er netop solgt tre løsninger til en eksisterende kunde, og endnu en større kunde har haft følehornene ude i forhold til den nye løsning.

Vil se hvad vej vinden blæser
Da JE electronic som underleverandør altid har haft egen udviklingsafdeling samt produktion føler han også, at firmaet er godt rustet til den nye tilværelse. Nogle klare målsætninger er det dog for tidligt at sætte på det nye forretningsben:

- Nu skal vi se hvad vej vinden blæser, når det er kommet på markedet, siger Jens Buhl som ikke vil sætte procent på, hvor meget det traditionelle underleverandørarbejde og egenproduktionen skal fylde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063