23948sdkhjf

Børnearbejde skal bekæmpes i elektronikbranchen

De seneste skandaler med underleverandører, der bruger børnearbejdere får nu flere store elektronikvirksomheder til at gå i offensiven.
30 af verdens største elektronikproducenter, blandt andet Sony og IBM, er så trætte af negative historier om producenter og underleverandører, der udnytter børn som billig arbejdskraft, at de nu vil gøre noget ved problemet. Derfor vil de nu via deres brancheorganisation EICC overvåge underleverandørerne og give dem redskaberne til at opføre sig socialt ansvarligt. Det skriver DR.dk og Ingeniøren.

- Det er vores ansvar. Vi vil derefter træffe beslutninger om, hvem vi fortsat kan arbejde med. Vi vil forsøge at få vores leverandører til at forstå, at det at gøre det rigtige også er en god forretning, forklarer virksomhedernes talsmand, Ken Larson, til DR.

Udmeldingen kommer, efter to nylige sager i telebranchen; dels benyttede underleverandører til de to nordiske teleselskaber Ericsson og Telenor børnearbejdere i Bangladesh, og dels er det kommet frem, at flere af verdens største mobiltelefonproducenter lavede batterier af metaller leveret af mineselskaber i Congo, der brugte børn til det farlige arbejde .
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094