23948sdkhjf

Icepower mister eksklusivaftale med Samsung

Det betyder tab af millioner på bundlinjen, at sydkoreanske Samsung nu har opsagt en eksklusivaftale med den danske producent af forstærkere.
Selv om administrerende direktør hos Icepower, Peter Sommer, ikke vil sætte tal på, så kommer det til at koste selskabet millioner på bundlinjen, at en aftale med Samsung nu er blevet trukket tilbage. Hidtil har den sydkoreanske elektronikgigant betalt for at have eksklusivretten til at bruge Icepowers teknologier i sine mobiltelefoner, men den ret ønsker koreanerne ikke længere at benytte sig af. Det skriver Børsen.

- Det koster selvfølgelig, når vi mister disse betalinger, men der er jo ikke tale om, at vi er blevet dømt ude af Samsung. Selskabet har blot ikke længere – på linje med andre større kunder i øvrigt – lyst til at betale helt fra starten af en udviklingsproces for at være alene om et produkt. Nu er der mere fokus på at få det bedste produkt til den billigste pris og måske i visse tilfælde at betale et særligt fee, når en leverandør efter måske ni måneders udvikling kan præsentere en platform med et potentiale, udtaler Peter Sommer til Børsen.

Hidtil har Samsung bidraget med ca. en tredjedel af Icepowers omsætning. På regnskabet kan tabet af aftalen også aflæses. Efter årets første tre kvartaler er Icepowers overskud faldet fra 18 mio. kr. i 2006/2007 til 5 mio. kr. Til gengæld er det lykkedes at fastholde en omsætning på 73 mio. kr., hvilket stort set svarer til forventningerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094