23948sdkhjf

Analytiker: Vestas forsømmer havmøller

Den danske vindmølleproducent satser ikke nok på udvikling af havmøller, og det kan på sigt koste positionen som verdens største leverandør på vindmøllemarkedet, mener en aktieanalytiker.
Indtil videre har markedet for havmøller været stærkt begrænset i forhold til markedet for landmøller. For verdens vindmølleproducenter har der nemlig været mere end rigeligt at lave på land, og det har gjort, at kun få producenter har satset offshore. Aktieanalytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, advarer dog Vestas om, at man på sigt kan miste positionen som verdens førende vindmølleproducent, hvis Randers-virksomheden ikke opprioriterer havmøllerne. Det skriver Børsen.

- Det er nu, at fundamentet for en førerposition i havmøllesegmentet på længere sigt skal skabes. Her er det min vurdering, at det er utroligt vigtigt at generobre en fremtrædende plads inden for segmentet. Vestas får svært ved at forblive verdens førende vindmølleproducent, hvis de ikke nu sikrer sig en stærk position på havmøller, siger han til Børsen.

Tidligere har Vestas haft problemer med flagskibet V90 3,0 MW, og siden den mølletype atter blev introduceret på markedet tidligere på året, er det gået trægt med salget. Til gengæld stormer konkurrenten Siemens derudaf og høster for øjeblikket langt de fleste ordrer inden for havmølle-segmentet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125