23948sdkhjf

OL skal booste kinesisk højteknologi

Mens kineserne alligevel har hele verdens opmærksomhed ved sommerens OL, vil man demonstrere landets teknologiske og innovative evner.
Siden det blev klart, at Kina skulle være vært for OL i 2008, har man arbejdet hårdt for at vinde på langt mere end den sportslige front. Kineserne har nemlig haft som mål, at OL skulle give hele landet et teknologisk løft, og samtidig vil man vise resten af verden, at ”Made in China” ikke er synonym med billig og dårlig teknologi. Det skriver Ingeniøren.

Det har blandt andet betydet en lang række produktlanceringer inden for fx elbiler, hvidevarer og computere, og allerede inden for få år ventes flere af disse produkter at blive introduceret på de vestlige markeder.

Én teknologisk satsning ser dog ud til at mislykkes. Kina har nemlig også satset hårdt på at komme med i førerfeltet inden for mobiltelefoner ved at skabe sin egen 3G-standard, den såkaldte TDCDMA-standard, men her tyder alt på, at kineserne kommer til kort. Ingen af de store mobiltelefonproducenter ventes nemlig at producere high-end telefoner til den kinesiske standard, og ydermere vil det formentlig ikke blive muligt for kineserne at bruge deres egne telefoner i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063