23948sdkhjf

Vindmøller skal være bedre og billigere

Hvis vindmøllerne skal konkurrere med andre miljøvenlige energiformer i fremtiden, skal de være både billigere og mere holdbare.
Selv om vindmølleproducenterne lige nu kan sælge alt, hvad der kan produceres, skal der alligevel øget fokus på kvalitet og pris. For i det lange løb skal vindmøllerne konkurrere med andre miljøvenlige teknologier, der måske er mere kosteffektive. Det skriver Børsen.

- Vi har set prisen på vindmøller stige markant over de senere år, og samtidig har vindmøllerne den ulempe, at stort set hele udgiften til en vindmøllepark skal ligge fra start, hvorimod en pæn del af udgifterne til fx et biomasseanlæg først falder i takt med indkøb af biomassen. Derfor er omkostningsreduktion et nøgleord for vindmøllerne, udtaler Anders Stouge, branchedirektør i DI Energibranchen, til Børsen.

Et af de steder, hvor der arbejdes med at forfine vindteknologien, er på DTU. Her nævner, Henrik Bindslev, direktør for Risø DTU, blandt andet, at universitetet ser forbedringsmuligheder på styresystemer, gear og vinger.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109