23948sdkhjf

EET lader robotterne styre lageret

32 robotter holder styr på cirka 800.000 vareenheder på den store distributørs logistikcenter i Ballerup.
På EET Groups Logistikcenter i Ballerup har man netop fået installeret et af landets største AutoStore lagersystemer. Installationen er en del af den store distributørs strategi for videreudviklingen af EET Logistics divisionen.

Lagersystemet består af 43.500 varekasser med i alt 83.500 rum i forskellig størrelse. Varekasserne er placeret i 12 etager, og de håndteres af 32 robotter, der leverer varekasserne til og fra otte vareporte. Systemet kan opbevare cirka 800.000 vareenheder.

- Ud over en bedre lagerudnyttelse og en væsentlig øget kapacitet, så er den mest indlysende fordel for os, at vores medarbejdere arbejder langt mere effektivt og med langt mindre fysisk belastning end ved traditionel plukning. Jeg forventer, at vi vil øge lagerkapaciteten med 40 procent, når alle produkter, der er egnede til at blive håndteret i Autostore, er overflyttet til systemet, udtaler Tom Kjærulf, Group Logistics Director hos EET Group.

Producenten af Autostore er det norske selskab Hatteland, og systemintegratoren er Element Logic AS. Investeringen i såvel IT-systemer og integration mellem EET Groups ERP-system og Autostore er allerede foretaget.

Lager i lag på lag

AutoStore systemet er opbygget af et stort aluminiumsgitter, der er konstrueret til vareopbevaring. Størrelsen og formen på gitteret er individuelt. Gitteret sikrer optimal udnyttelse af lagerkapaciteten. Varerne opbevares i tusindvis af plastikkasser, placeret inde i gitteret.

Robotter bevæger sig hurtigt og koordineret på skinner på toppen af gitteret, hvor de hejser varekasser op og ned, og flytter dem videre til systemets vareud- og indleverings-porte.

Når varer fra bunden af gitteret skal bruges, koordinerer robotterne arbejdet, og graver sammen deres vej ned til den ønskede varekasse, med de efterspurgte varer. Robotterne sørger for løbende at optimere placeringen af varer i gitteret således, at kasser med de mest efterspurgte varer placeres på de øverste niveauer i gitteret.

Vareporte udgør snitfladen mellem systemet og lagerets personale. Det er her, varer fødes ind i opbevaringssystemet, og det er her varerne igen forlader gitteret til videre pakning og forsendelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111