23948sdkhjf

Ny virksomhed vil samle de danske vindmøllevirksomheder med fokus på Kina

Nye udfordringer og betingelser på det globale marked har fået virksomheden Wind Cluster til at samle vindmølleindustrien i Danmark til en fælles front.
Ved at bringe små og mellemstore vækstorienterede virksomheder med unikke produkter og ydelser sammen, så de fremstår som én stærk helhed, sikres sammenhængskraft og synergi for dansk vindmølleindustri over for de enorme globale udfordringer.

Mange små og mellemstore producenter af vindmøllekomponenter befinder sig i dag reelt på en ”burning platform”. Væksten i vindmølleindustrien og en eksplosivt voksende globalisering stiller helt nye krav til udvikling og produktion af vindmøller og vindkraftanlæg.

Især det hastigt voksende marked i Kina står som en overordentlig stor udfordring for mange små og mellemstore danske virksomheder.

- Den ændrede virkelighed stiller krav om øget fokus på intellektuelle rettigheder, innovationsprocessen, proceskompetencer og i det hele taget evnen til at indgå i en global sammenhæng, forklarer administrerende direktør for Wind Cluster, Peter Nyegaard Jensen, og fortsætter:

- Vindkraftproducenterne skal omstille sig fra at levere enkeltstående maskiner til vindmøllelaug på et afgrænset antal markeder til i dag at agere globalt som samarbejdspartner for store sammenhængende kraftværker til et kraftigt voksende antal markeder over hele jorden.

Wind Cluster vil varetage den globale salgsindsats, markedsføring og stå for logistikken på en måde, så de deltagende cluster-virksomheder fremstår som én stærk helhed i en partnerskabspræget atmosfære og leverancerne som "en samlet forsendelse".

Wind Cluster, der blev etableret ved årsskiftet 2008 og ligger ved Silkeborg, har allerede et salgskontor i Beijing og er nu ved at opbygge et lokalt lager. Derudover er virksomheden ved at oprette et kontor i Indien, og Wind Cluster forventer også i fremtiden at fokusere på det amerikanske marked.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078