23948sdkhjf

KK vil snuppe vindmøllefirmaers outsourcing

Selvom vindmølleproducenterne strammer skruen, holder leverandøren af styringselektronik til vindmøller fast i milliardmål.
KK Groups imponerende overskud på 179 mio. kr. snyder lidt. Det skriver Børsen.

Ganske vist var overskuddet 75 mio. kr. bedre end i 2013/14. Men frasalget af datterselskabet Elogic samt salg af teknologi og aktier i et kinesisk joint venture – de sidste to poster gav i sig selv 75 mio. kr. – har givet store engangsindtægter. Prispres fra både vindmølleproducenter og leverandører er årsagen til, at overskuddet reelt ikke vokset trods en 4 procent vækst i omsætningen til 1,2 mia. kr.

Selvom skruen strammes slår KK Groups administrerende direktør og medejer, Tommy Gundelund, en tyk streg under målsætningen om 2 mia. kr. i omsætning i 2017. Omsætningen skal bare komme nye steder fra.

- Flere vindmølleproducenter har set, at der for dem er et potentiale i at outsource for eksempel produktion af styringer helt eller delvist. Og vi er klar. Det vil også give os mulighed for at få større enheder. Vi vil stadig øge resultatet, men toplinjen vil stige mere, så marginerne falder, siger Tommy Gundelund til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062