23948sdkhjf

Oticon kæmper med ingeniør-mangel

Som så mange andre virksomheder i elektronikbranchen har Oticon også oplevet at miste medarbejdere til konkurrerende virksomheder, der lokker med en højere løn.
Det er ingen hemmelighed, at ingeniører med de rigtige kvalifikationer kan høste ganske pæne lønstigninger for tiden. Også hos Oticon har man oplevet den tendens, og her indrømmer HR-direktør Mads Kamp, at personaleomsætningen er steget i de seneste år, og at man har medarbejdere, der har forladt arbejdspladsen til fordel for en højere løn andetsteds. Det skriver RB-Børsen ifølge EPN.

- Når der opstår en mangel på en bestemt type medarbejdere, som vi har set det med ingeniører inden for de seneste to-tre år, vil der være forskellige reaktioner hos de virksomheder, som vi konkurrerer med medarbejdere om. Og vi har da oplevet, at nogle af vores medarbejdere er gået over til andre job med meget højere lønninger, end vi har kunnet give dem. Og det er klart, at når det sker, så interesserer vi os for, om vi ligger rigtigt lønmæssigt, udtaler Mads Kamp til RB-Børsen.

Han fastholder dog, at Oticon statistisk set ligger tæt op ad gennemsnittet i branchen, og at det trods alt også er blevet til store lønstigninger til virksomhedens medarbejdere. Specielt de yngre årgange har typisk kunnet hente stigninger på 7-9 % i de første år, mens de med længere anciennitet har fået lavere procentvise lønstigninger. Mads Kamp understreger, at Oticon ikke ønsker at handle i panik, selv om man mister medarbejdere til højere lønnede job.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099