23948sdkhjf

N.C. Nielsen og Bila vil lave førerløse trucks

De to virksomheder danner nu fælles front inden for automatiske og førerløse AGV-trucks.
Markedet for truck ændrer sig markant i disse år, hvor virksomheder i høj grad efterspørger samlede løsninger med øget produktivitet, hurtigere procestid og lavere omkostninger som væsentlige parametre. Højlagre, distributionscentre og enorme fabriksanlæg med stor logistik-volumen stiller krav om ny, innovativ og effektiv truckteknologi.

De automatiske og førerløse AGV-truck (Automated Guided Vehicles) kommer til at spille en stadig større rolle i fremtidens logistik på lagrene. Derfor har N.C. Nielsen og robotvirksomheden Bila etableret et nyt selskab med navnet AGV Scandinavia, som har ambitioner om at erobre op mod halvdelen af fremtidens marked i Danmark og resten af Skandinavien.

Tanken bag AGV Scandinavia er at samle alle relevante kompetencer fra N.C. Nielsen og Bila (samt samarbejdspartnere som for eksempel Linde Robotics) i en organisatorisk enhed, så kunderne hver gang får tilbudt en AGV-helhedsløsning. Med afsæt i de to virksomheder er ambitionen, at AGV Scandinavia bliver den førende AGV-aktør på det danske og skandinaviske marked.

Udviklings- og democentre i Karlslunde og Balling
AGV Scandinavia etablerer to helt nye udviklings- og democentre i Karlslunde og Balling. Begge steder bliver kunderne hjulpet med løsninger inden for automatisering af kørestrækninger, strategisk vareplacering, beregninger af materialeflow, 3D-visualisering af kundens interne logistik og økonomiske analyser af tilbagebetalingstiden.

I centrenes demo-afdeling bliver kunder og potentielle kunder præsenteret for en række AGV-løsninger inden for eksempelvis produktionsforsyning, let logistik og pallehåndtering. Her kan kunderne opleve AGV'erne "live in action" og på egen hånd opleve, hvordan AGV-løsninger med afsæt i de røde Linde-truck og Bila-robotteknologien fungerer i praksis.

Udover udviklings- og democentre etablerer AGV Scandinavia en række salgskontorer i Århus, Fredericia, Svendborg samt i Norge og Sverige, så interesserede kunder kan komme forbi for at høre mere om AGV-løsningerne.

Høje forventninger
Hos N.C. Nielsen og Bila er der høje forventninger til den fælles AGV-satsning, der har været forberedt gennem længere tid. På denne baggrund udtaler direktør Poul B. Nielsen fra N.C. Nielsen:

– Det er meget spændende, hvad der foregår på det internationale AGV-marked, hvor den teknologiske udvikling går rasende hurtigt. Vi har et godt rygstød med Linde truck, og når vi kobler dette sammen med blandt andet innovativ robotteknologi fra Bila kan vi skabe meget kosteffektive AGV-løsninger for vores kunder, der kan løfte deres forretning yderligere.

Selvstændigt forretningsområde
Ved at etablere AGV Scandinavia er det planen at N.C. Nielsen og Bila hver skal komme med deres styrker og skabe et nyt forretningsområde, som fokuserer på samlede logistik-løsninger frem for enkeltstående produkter:

– Der er et stort potentiale i at tænke bredt omkring lagerlogistik. Vi tager det bedste fra robot-teknologien og det bedste fra innovativ truckteknologi og bringer det sammen i stærke helhedsløsninger, som tilbagebetalingstider på få år. Vi har et skarpt øje for rentabiliteten i løsningerne, og at de bidrager til virksomhedernes fortsatte vækst, uanset om det er de helt store kunder eller en mindre produktionsvirksomhed, fortæller CEO Jan Bisgaard Sørensen fra Bila.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096