23948sdkhjf

Teknologisk Institut sætter yderligere fart på forskningen

Teknologisk Institut opruster nu kraftigt sine forsknings- og udviklingsaktiviteter, idet Rådet for Teknologi og Innovation netop har bevilliget seks nye innovationskonsortier.
I 2007 omsatte Teknologisk Institut for 170 mio. kr. inden for forskning og udvikling, og dette tal bliver højere i 2008 med den nye saltvandsindsprøjtning til dansk forskning i verdensklasse.

- Det glæder mig, at vi nu har fået grønt lys til at intensivere en innovativ forskningsindsats inden for seks meget forskellige teknologiområder. Vores styrkede forskningsposition vil på kort sigt få stor betydning for dansk erhvervslivs konkurrenceevne i en global konkurrencesituation, siger administrerende direktør Søren Stjernqvist.

Rådet for Teknologi og Innovation har valgt at støtte forskning i ny sensor- og robotteknologi til landbruget, nye lægemidler uden bivirkninger, intelligente systemer til godstransport, professionel pakning af frisk frugt og grønt, innovative industrielle overflader samt udvikling af nanokompositmaterialer til anvendelse i ekstreme miljøer, fx. vindmøller, space og luftfart.

Forskning i bæredygtige svinestalde
Eksempelvis skal det nye innovationskonsortium ”StaldTek” introducere nye former for bæredygtige svinestalde via avancerede sensor- og robotteknologier, der integreres i bygninger, inventar og udstyr. Projektet skal løse problemerne med miljøbelastningen fra svineproducenterne og øge dyrevelfærden i svinestaldene. Samtidig skal projektet udnytte de teknologiske muligheder for at automatisere belastede eller omkostningstunge opgaver i produktionen.

Viden der virker
Et centralt element i Teknologisk Instituts arbejde er at omsætte viden om nye fremtidsteknologier til daglig praksis i danske virksomheder. Og med de nye midler til forskning kan Teknologisk Institut fortsætte hundrede års tradition med at være risikovillig og nytænkende i udviklingen af værdifuld viden til private og offentlige virksomheder. Det praksisnære udviklingsarbejde skal ske i et tæt samarbejde med førende videninstitutioner og organisationer i Danmark og udlandet.

- Vi får med de tilførte midler gode betingelser for at udvide vores tværfaglige samarbejde med mange partnere i Danmark og udlandet, og det ser vi meget frem til, siger administrerende direktør Søren Stjernqvist.

De seks nye innovationskonsortier er: ”StaldTek”, ”Extreme materials for extreme environments – Materials for the Future”, ”Geniμs – Innovative Industrielle Overflader”, ”Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt”, ”I-GTS – Intelligente GodsTransportSystemer” og ”Nye lægemidler uden bivirkninger – Mode og Action by Chemical Proteomics”.

Kilde: Teknologisk Institut - http://www.teknologisk.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078