23948sdkhjf

Sky-Watchs ejer vil redde verden

Selskabet bag den danske droneproducent er på jagt efter samarbejdspartnerepartnere.
Malawi i det sydlige Afrika har været scenen for et pilotprojekt, hvor droner har transporteret hiv-tests af børn gennem luften over ødelagte veje. Resultatet af pilotprojektet, som dronevirksomhed Skywatch, UNFPA og Syddansk Universitet har samarbejdet om, har sikret barn og forældre svar på blot én dag. Det skriver DI Business.

Pilotprojektet er et godt eksempel på, hvad der skal til, hvis det skal lykkes at nåFN’s 17 mål for bæredygtig udvikling inden 2030. Både den private og offentlige sektor, det civile samfund og internationale organisationer skal samarbejde tættere.

Og Morten Pihl, der er E-Commerce Manager hos Danoffice IT, som ejer Skywatch og leverer it-delen til dronerne, ser gode muligheder for at bidrage til arbejdet med at nå verdensmålene.

- Vi vil gerne bruge informationsteknologien til at forbedre verden, og derfor er vi gået på jagt efter mulige samarbejdspartnere. Vi håber at kunne begynde et samarbejde med Unicef om projektet i Malawi, hvor vi kan transportere blodprøver, ampuller og lignende ved hjælp af droner, forklarer Morten Pihl.

WWF har set drone-lyset
Sky-Watchs såkaldte civile professionelle droner kan for eksempelvis udstyres med et varmesøgende kamera og kan bruges til overflyvninger af store områder, hvor man skal finde personer. En teknologi, der eksempelvis kan anvendes i flygtningelejre.

- En flygtningelejr forandrer sig hele tiden. Folk flytter sig inden for lejren, hvis de eksempelvis møder familiemedlemmer eller venner, og derfor kan man risikere, at flere telte står tomme. Overflyvninger med droner kan skabe et overblik over, hvilke telte, der er ledige, så andre kan flytte ind, fortæller Morten Pihl.

Han peger på, at WWF Verdensnaturfonden allerede har set mulighederne i droneteknologien og har for 300.000 kroner købt en drone, som bruges i Surinam i det nordøstlige Sydamerika. Her er den med til at sikre havskildpaddernes overlevelse.

Original artikel: http://di.dk/dibusiness/nyheder/Pages/Ka...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297