23948sdkhjf

Fornem pris til brændselscelleprojekt

Et samarbejde mellem teknologikoncernen Haldor Topsøe, DTU og Aalborg Universitet om brændselsceller løber med årets ForskEL-pris.
Til energiforskningsprogrammernes årlige konference, EnergiForsk16, blev årets ForskEL-pris uddelt til et brændselscelleprojekt, der både arbejdede med selve teknologien, men også med hvordan den kan spille sammen med det danske elnet.

Vinderprojektet `Solid Oxide Electrolysis for Grid Balancing´ er et samarbejde mellem DTU, Aalborg Universitet og teknologikoncernen, Haldor Topsøe. Den snart afgående bestyrelsesformand i Energinet.dk Niels Fog overrakte prisen til konferencen i Odense. Projektleder Ming Chen fra DTU takkede Energinet.dk for støtten og for at vælge lige netop deres projekt som vinder.

Det er Energinet.dk, der overrækker ForskEL-prisen, som hvert år gives til et ForskEL-projekt, som har gjort det særlig godt på alle parametre.

Viser potentialet i brændselceller
Samarbejdet mellem DTU, Haldor Topsøe og Aalborg Universitet blev rost i talen af Niels Fog, og det var også en af årsagerne til, at prisen landede i deres hænder.

- Det har været et meget givende samarbejde, for det har vist, hvilke potentialer der er i en teknologi som brændselsceller. Det er unikt projekt, fordi vi både har teknologidelen samt en analyse og vurdering af, hvordan det kan anvendes i fremtidens energisystem, siger projektdeltager Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet.

Brændselsceller bruges til at omdanne el til gas. Den overskydende el fra vind og sol kan på den måde lagres som gas og kan senere hen bruges i fx fjernvarme og transport.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11