23948sdkhjf

Bill Gates-fond investerer millioner: Nu skal brændselscelleproduktionen i Aalborg skaleres op

Den Bill Gates-stiftede investeringsfond Breakthrough Energy Ventures har foretaget sin første investering i Danmark. 

Breakthrough Energy Ventures træder som investor ind i Blue World Technologies sammen med Vækstfonden, Deutz AG og eksisterende investorer for at gennemføre virksomhedens serie B-investeringsrunde på 275 millioner kroner. 

- Vi er beærede over at kunne byde en verdensførende venturefond inden for innovation og grønne teknologier inden for i investorkredsen. Det ligger i både deres og vores DNA at sætte ambitiøse mål for at gøre en forskel i verden, og vi ser frem til at forfølge disse mål sammen, siger medstifter og administrerende direktør, Anders Korsgaard, fra Blue World Technologies.

Blue World Technologies udvikler og producerer methanol-brændselsceller og den nye kapital skal bruges til at skalere brændselscelleproduktionen og udviklingen af methanoldrevne brændselscelleapplikationer til den maritime sektor. 

I slutningen af 2021 insourcede virksomheden hele produktionen af kernekomponenterne til brændselscellerne og er i øjeblikket i præ-serieproduktion.

Senere i år starter Blue World Technologies serieproduktion og med yderligere skalering forventer virksomheden at nå en produktionskapacitet på 500 MW inden for et par år.

Den maritime sektor

Blue World Technologies håber på både at kunne bidrage betydeligt til den globale grønne omstilling samt til dansk eksport af grøn teknologi, blandt andet inden for den maritime sektor. 

Brændselscellerne fungerer som et alternativ til fossilbaserede forbrændingsmotorer, og med en høj energikonvertering muliggør methanol-brændselscellerne en omkostningseffektiv udnyttelse af vedvarende e-brændstoffer såsom methanol.

- Maritim skibsfart udgør en kritisk del af den globale infrastruktur og økonomi, men den bidrager med ikke mindre end en milliard tons CO2 om år, siger  Carmichael Roberts fra Breakthrough Energy Ventures og fortsætter: 

- Vi ser en reel mulighed i at bringe methanol-brændselsceller til den maritime sektor som en meget lovende måde til hurtigt at opnå netto-nul CO2-udledning. Blue World Technologies har fundet en unik måde at tilbyde skibsoperatører en klimavenlig løsning, hvor de totale omkostninger ved ejerskab (TCO) er attraktive.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079