23948sdkhjf

Start på serieproduktion af brændselsceller i Aalborg

Den danske brændselscelleudvikler og -producent Blue World Technologies startede mandag serieproduktionen af ​​sine methanol-brændselsceller, og det blev markeret med den officielle indvielse af den 8500 kvadratmeter store Blue Aalborg Factory.

Brændselscellefabrikken, der i første omgang har en årlig produktionskapacitet på 250.000 individuelle brændselsceller, ligger i et industriområde ved Port of Aalborg.

Produktionskapaciteten svarer til en samlet effekt på 15 megawatt, hvilket forventes at blive udvidet til 50 megawatt i løbet af de næste par år. Med tiden kan produktionskapaciteten udvides til 500 MW på den eksisterende grund.

Med starten af ​​serieproduktionen har vi opnået vores hidtil største milepæl og er ét skridt tættere på at erstatte konventionelle forbrændingsmotorer med vores klimavenlige brændselscelleteknologi. Anders Korsgaard, medstifter og administrerende direktør, Blue World Technologies

Til den maritime sektor

Virksomhedens brændselsceller vil primært blive brugt til stationær produktion af elektricitet og inden for den maritime sektor og er et klimavenligt alternativ til konventionelle fossilbaserede forbrændingsmotorer.

For eksempel producerer virksomheden en erstatning til dieselgeneratorer i størrelsen 5 til 15 kW til det stationære marked og til det maritime marked udvikler virksomheden en højeffektiv methanol brændselscelle-baseret APU (hjælpekraftenhed).

Brændselscellesystemernes høje elektriske effektivitet vil muliggøre effektiv brug af e-brændstoffer, såsom methanol, der gennem PtX kan fremstilles som et vedvarende brændstof, hvilket sikrer netto-nul CO2-udledning.

Sikrer egen produktion af kernekomponenter

Da Blue World Technologies blev grundlagt i 2018, var det med et ambitiøst mål om at industrialisere methanol-brændselscellerne og bringe teknologien fra laboratorieproduktion til storskalaproduktion.

I løbet af de seneste fire år har virksomheden udviklet nye produktionsprocesser og -udstyr og har etableret en avanceret brændselscellefabrik, der sikrer egen produktion af alle kernekomponenter i brændselscellestakken.

Udover produktionen af ​​kernekomponenterne til brændselscellerne - membran, elektrode og separatorplader, rummer fabrikken samlingen af MEA (membrane electrode assembly), brændselscellestakke og methanol-reformer samt systemsamling af brændselscellesystemer til stationær elproduktion.

Under hele udviklingen og etableringen af ​​fabrikken har der været fokus på at sænke produktionsomkostninger og -tid og samtidig sikre komponenter af høj kvalitet.

En milepæl

Et eksempel på dette er separatorpladerne, hvor det er lykkedes virksomheden at nedbringe pladernes produktionstid med ti gange, og der er potentiale for yderligere reduktion i omkostninger og tid.

- Med starten af ​​serieproduktionen har vi opnået vores hidtil største milepæl og er ét skridt tættere på at erstatte konventionelle forbrændingsmotorer med vores klimavenlige brændselscelleteknologi, siger Anders Korsgaard, medstifter og administrerende direktør i Blue World Technologies, og tilføjer:

- Methanol-brændselscellens høje energieffektivitet muliggør konkurrencedygtig anvendelse af e-brændstoffer, som stadig har en grøn merpris i forhold til fossile brændstoffer. Vi bidrager dermed aktivt til den grønne omstilling.

Kunder, aktionærer og partnere fra hele verden deltog i den officielle indvielse af fabrikken, der markerede starten på serieproduktionen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Jysk EMS'er jubler ikke trods vækst på 600 procent
Ambu starter ud med vækst i første kvartal
Robotmesse vender tilbage til Odense
Demant vokser 10 procent trods svære betingelser
Google lancerer chatrobot i konkurrence med Microsoft
Midtjyder opkøbt af kapitalfond
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.11