23948sdkhjf

Nødråb udløste jackpot - nu ansætter Gibotech

Fynske Gibotech fortalte i medierne, at firmaet havde svært ved at finde teknisk arbejdskraft, og så væltede ansøgningerne pludselig ind.
For to uger siden lød der et dybt hjertesuk i den regionale avis fra fynske Gibotech: Vi kan ikke få tilstrækkeligt med teknisk arbejdskraft. Gibotech var bekymret for, at den måtte sige nej til ordrer fremover.

Automations- og robotvirksomheden står og mangler både smede, elektrikere og dataingeniører. Men efter artiklen i Fyens Stiftstidende om "fynsk flaskehals" strømmede det pludseligt ind med mere end 90 ansøgninger.

Direktør Henrik Anker er superglad:

- Vi har fået en tilstrømning af ansøgninger, og vi har indkaldt 10 til samtale, så jeg forventer at have ansat de første fem personer inden 1. juni, siger han.

Forløbet kan godt give anledning til at overveje, hvordan man bedst skaffer sig arbejdskraft. Indtil artiklen havde Gibotech brugt jobportaler og sociale medier.

- Det havde ikke den store effekt. Men artiklen fik skabt noget interesse, og lige pludselig står vi med mange ansøgninger. Med de ansøgninger, der er kommet ind, skal vi nok få de folk, vi har brug for nu. Så det er en sten, der er faldet fra hjertet, siger Henrik Anker.

Gibotech har fået flest ansøgninger fra Fyn og Trekantsområdet. Men der også været enkelte ansøgninger fra Nordjylland og fra Sydsjælland.

- Der bliver helt sikkert ikke tale om, at vi må sige nej til ordrer alligevel. Så vores kunder kan bare komme an med nye ordrer, siger en glad Henrik Anker.

Gibotech ser i øjeblikket en stor vækst i opgaver til industrien og også til sygehusene.

- Vi oplever, at industrien blomstrer, og især fødevareindustrien. Så det giver os mange spændende automatiseringsopgaver.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094