23948sdkhjf

Robotter skal være tilgængelige - også for små virksomheder

Ifølge Syddansk Universitet er det for dyrt og kompliceret at installere nye robotter – det skal der laves om på i fremtiden.
Derfor er et af fokuspunkterne på Syddansk Universitet netop at gøre det mere simpelt at installere robotterne, så de i fremtiden vil blive mere tilgængelige for såvel mindre virksomheder som privatpersoner. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Det skal ske ved at lave såkaldte "plug and play" robotter, der på sigt skal blive lige så nemme at håndtere som eksempelvis nutidens printere, udtaler lektor ved Mærsk-McKinney Møller Instituttet ved Syddansk Universitet, Anders Stengaard Sørensen, til Fyens Stiftstidende.

Problemet i dag er, at robotterne sagtens kan anskaffes til en overkommelig pris – også for de mindre virksomheder - men installationen er ofte så kompleks og så omkostningstung, at den ender med at blive dyrere end selve robotten. Det skyldes, at der skal ofres store summer på computerprogrammer til robottens enkeltdele og til at sikre, at robotten kan arbejde sammen med virksomhedens øvrige maskiner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125