23948sdkhjf

Underskuddet skrumper hos RTX

I tredje kvartal var der stor fremgang at spore hos RTX Telecom. Der er dog stadig et stykke vej, før der atter er sorte tal på bundlinjen.
I tredje kvartal af 2007/2008 udgør nettoomsætningen i de fortsættende aktiviteter 67,8 mio. kr. mod 41,8 mio. kr. i samme periode sidste år. I regnskabsårets første ni måneder udgør nettoomsætningen 176,6 mio. kr. mod 140,1 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet af den primære drift (EBIT) udgør i tredje kvartal af 2007/2008 -7,8 mio. kr. mod -20,7 mio. kr. året før. I regnskabsårets første ni måneder udgør EBIT -23,8 mio. kr. mod -61,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Koncernens nettoomsætning og resultat af primær drift (EBIT) har samlet set udvist mærkbar fremgang i forhold til tredje kvartal af det foregående regnskabsår 2006/2007, idet aktiviteterne i de to største forretningsenheder, RTX Technology og RTX Consumer Products, udviser en fortsat tilfredsstillende udvikling. Forretningsenheden RTX Network Systems forventes derimod ikke at kunne indfri salgs- og indtjeningsforventningerne for regnskabsåret 2007/2008, skriver virksomheden i sin kvartalsrapport.

Koncernen fastholder omsætnings- og indtjeningsforventningerne for indeværende regnskabsår. Nettoomsætningen i de fortsættende aktiviteter forventes at udgøre 240-270 mio. kr., og der forventes et resultat af primær drift (EBIT) i de fortsættende aktiviteter i intervallet fra -30 mio. kr. til -15 mio. kr.

- For det kommende regnskabsår 2008/2009 forventes en fortsat fremgang i såvel nettoomsætning som EBIT for de fortsættende aktiviteter. Denne vurdering er blandt andet baseret på forventninger om, at forretningsenhederne RTX Technology og RTX Consumer Products fortsat vil udvise fremgang. Herudover vil koncernen fortsætte de igangværende bestræbelser på at få etableret nye strategiske salgs- og samarbejdsrelationer for RTX Network Systems med henblik på at få styrket salgsindsats og salgsbearbejdning på væsentlige markeder. Koncernen gennemfører blandt andet en intensiv indsats i latinamerikanske lande, specielt Brasilien, Mexico og Ecuador. Der er indgået aftaler om levering af såvel demonstrationssystemer som kommercielle systemer til Ecuador. Der er endvidere leveret demonstrationssystemer til Brasilien samt to lande i det sydlige Afrika. Resultatet af disse salgsaktiviteter forventes i det væsentlige at få positiv omsætnings- og indtjeningspåvirkning fra regnskabsåret 2008/2009, skriver RTX Telecom.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072