23948sdkhjf

Kvartalsresultat under det forventede hos GPV

Mekanik-divisionen levede ikke op til forventningerne hos GPV i første kvartal. Koncernen fastholder dog forventningerne til hele regnskabsåret.
Omsætningen i første kvartal 2008/2009 blev på 295,0 mio. kr. mod 303,0 mio. kr. i første kvartal 2007/2008. Resultat før skat blev i første kvartal på -17,4 mio. kr. mod et overskud på 68,9 mio. kr. i samme periode sidste år (inkl. avance ved salg af ejendomme på 75,4 mio. kr.).

- Resultatet i første kvartal 2008/2009 er under det forventede. Elektronik-divisionen udvikler sig fornuftigt, mens resultaterne i Mekanik-division er lavere end forventet fortsat, som følge af de forsvarsrelaterede projekter. Kapacitetsudnyttelsen inden for Mekanik- og Printkort-divisionerne er fortsat ikke høj nok, men det arbejder vi på at ændre. Grundet udviklingen i første kvartal har vi gennemført en nødvendig tilpasning på vores fabrikker i Europa. Vi har fuldt fokus på forretnings- og resultatudviklingen og tilpasser virksomheden løbende. Vi har fortsatte forhandlinger i relation til de forsvarsrelaterede ordrer i Mekanik-divisionen, og det tager jeg som et godt og positivt tegn, udtaler administrerende direktør Bo Lybæk.

På trods af problemerne har GPV valgt at fastholde forventningerne til hele regnskabsåret 2008/2009 således, at der fortsat forventes en omsætning i niveauet 1,3 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 0 til -10 mio. kr.

- Markedsforholdene inden for GPV's forretningsområder er fortsat fornuftige. GPV har en bred kundebase, hvilket reducerer konjunkturfølsomheden, og der er fortsat god vækst inden for flere af de vigtige kundesegmenter. GPV har kun en ubetydelig del af sin omsætning direkte relateret til byggebranchen og forbrugerelektronik, som er ramt af konjunkturafmatning. GPV har derfor kun i mindre grad oplevet, at kunder udskyder ordrer, uanset den øgede usikkerhed om den ændrede globale udvikling, skriver virksomheden i sit kvartalsregnskab.

Ordreindgangen er fortsat god i Elektronik-divisionen, og GPV arbejder på en række nye projekter også inden for Mekanik- og Printkort-divisionerne. Den samlede ordrebeholdning udgjorde ved udgangen af første kvartal 2008/2009 685 mio. kr., heraf 458 mio. kr. til effektuering i indeværende regnskabsår.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078