23948sdkhjf

Nedjustering fra Danfoss

Efter første halvår tvinger den komplicerede markedssituation den sønderjyske koncern til at nedjustere forventningerne til omsætningen med 0,5 mia. kr.
På omsætningssiden var der tale om en opbremsning i væksten i forhold til første halvår 2007. I første halvår 2008 blev omsætningen på 11,4 mia. kr., svarende til en vækst på 5 %. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der tale om en vækst på 6 % mod 15 % i samme periode året før.

Resultat før andre driftsindtægter og driftsudgifter blev på 693 mio. kr., mens resultat af primær drift (EBIT) blev 697 mio. kr., hvilket er stort set på niveau med året før. Periodens resultat blev på 427 mio. kr., mod 601 mio. kr. året før. I resultatet for 2007 indgik en ekstraordinær indtægt fra salget af Damcos A/S på 186 mio. kr.

- Selvom vi har været påvirket af den generelle afmatning på markederne, er det stort set lykkedes os at fastholde vores omsætning og indtjening, og det er vi godt tilfredse med. Markedssituationen gør dog, at vi justerer vores forventninger til det samlede resultat for 2008. Vi forventer overordnet set stadig at kunne løfte indtjeningen i forhold til sidste år trods konjunkturerne, siger Jørgen M. Clausen, administrerende direktør og CEO, Danfoss A/S.

På den baggrund har Danfoss valgt at nedjustere de økonomiske forventninger til hele regnskabsåret. Omsætningsforventningerne justeres til niveauet 23-24 mia. kr. fra tidligere 23,5-24,5 mia. kr., og forventningerne til resultat af primær drift (EBIT) justeres til niveauet 1,6-1,9 mia. kr. fra 1,9-2,2 mia. kr.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097