23948sdkhjf

Topsil er Danmarks dygtigste hardware-virksomhed

Den nordsjællandske virksomhed har formået at modarbejde stagnationen på et trængt halvledermarked ved at finde nye vækstområder.
For ti år siden hentede Topsil det meste af omsætningen ved at producere silicium til halvlederindustrien. I dag har man oparbejdet en niche, hvor man leverer produkter til styring og transport af meget stærk strøm, og afsætningsmæssigt har det betydet, at halvlederindustrien nu udgør 40 % af kunderne. I 2007 resulterede den konstellation i et rekordregnskab med en omsætning på 193 mio. kr. og et resultat af den primære drift på 52 mio. kr. Det skriver Børsen.

- Med vores float zoneteknologi har vi fundet en niche, hvor vi kan lave branchens dyreste produkter til elektronikindustrien. De anvendes primært til mellem- og stærkstrømsområdet og kan transportere meget stærk strøm til f.eks. industriovne, tog, kraftværker, solkraft og vindmølleværker. Og i den niche er der stor vækst, som følge af at de alternative energiformer vokser – fordi de skaber et stort behov for transport og styring af strøm, udtaler administrerende direktør Keld Lindegaard til Børsen.

Opgørelsen over Danmarks bedste hardware-virksomheder er udarbejdet af Børsen i samarbejde med Ernst & Young. Kåringen er baseret på beregning ud fra virksomhedernes vækst, produktivitet og indtjening. Danmarks ti bedste hardware-virksomheder er som følger:
  1. Topsil Semiconductor Materials
  2. KVH Europe
  3. Thrane & Thrane
  4. Phase One
  5. Motorola
  6. EBV Elektronik
  7. Draka Conteq Denmark
  8. Hasselblad
  9. Kontron Technology
  10. Zepto Computers

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11