23948sdkhjf

Dansk kameraproducent solgt i milliardhandel

Københavnske Phase One, der sælger specialkameraer til professionelle og selskaber, skifter nu hænder fra en kapitalfond til en anden. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Det er danske Axcel, der har købt aktiemajoriteten i Phase One for knap 1,5 milliarder kroner. Som sælger står den engelske kapitalfond Silverfleet, der i 2014 købte 60 procent af aktierne i Phase One, samt Phase Ones ledelse og en gruppe medarbejdere, der til sammen ejer 40 procent af virksomheden.

Med salgsprisen på 1,5 milliarder er værdien af Phase One steget omtrent 200 procent siden Silverfleet købte sig ind i virksomheden, og under ledelse af medejer og administrerende direktør Henrik Håkonsson er der de sidste fem år sket store forandringer.

Fra niche til software

Phase Ones kameraer tilhører den absolutte high end, og med salgspriser på mere end 400.000 kroner stykket, må de dyre specialkameraer siges at være et nicheprodukt. Det indsnævrer i sagens natur markedet en del, men sideløbende har Phase One udviklet ny software, der henvender sig til et langt bredere segment.

Hvor der er omkring 25.000 professionelle studiefotografer verden over, har mere end 25 millioner mennesker højopløselige kameraer, og er dermed potentielle kunder i software-forretningen.

- Det er 1.000 gange flere, og det er det potentiale, vi ser ind i inden for software. Muligheden inden for software er meget, meget større, siger Henrik Håkonsson til Finans.

Ifølge Rob Knight fra Silverfleets investeringsteam udgjorde softwareforretningen mindre end 10 procent af omsætningen ved fondens overtagelse i 2014, mens det i dag udgør 70 procent af selskabet overskud.

To veje frem

Ifølge Axcel-partner Christian Bamberger Bro er det også netop softwareforretningen, der er kapitalfondens primære interesse, og han fortæller Finans, at den del nu skal have yderligere gas.

Specielt på to områder ser Phase One store vækstmuligheder inden for den del af forretningen.

Det ene drejer sig om at få flere kameraproducenter til at benytte selskabets program til billedredigering. Programmet virker til stort set alle typer kameraer, men kan skræddersyes til den enkelte producent, som det eksempelvis er gjort til Fujifilm.

Den anden vækstmulighed er e-handel, hvor en række store aktører allerede gør brug af Phase Ones software til billedredigering, selvom softwaren ikke er optimeret til den slags. Derfor har man netop lanceret en ny løsning tilpasset den branche.

Phase One har i dag 350 ansatte og forventer, at der skal ansættes omtrent 60 nye medarbejdere i år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094