23948sdkhjf

Robotteknologi med vokseværk

Teknologisk Instituts center for Robotteknologi har vokseværk. De otte medarbejdere arbejder dedikeret med at skabe fremtidens robotter og udforske nyt land for nye anvendelser. Og det har de så stor succes med, at de mangler hænder. Nu kan medarbejderne se frem til at byde syv nye kolleger velkommen til Instituttet i løbet af efteråret.
For kun halvandet år siden åbnede Teknologisk Institut det nye center for Robotteknologi i Forskerparken på Fyn. Siden da er det gået slag i slag med både de kommercielle opgaver og de offentligt støttede forsknings- og udviklingsprojekter.

Fuld fart på robotteknologien
I følge centerchef Claus Risager er en del af forklaringen på den store vækst, at alle landets kommuner i dag er villige til at investere i ny robotteknologi inden for plejesektoren, hvor robotter fx bruges til rengørings- og omsorgsopgaver. Endvidere er der politisk en velvilje til at investere i robotter. Endelig viser tal fra Danmarks Statistik, at der er sket næsten en fordobling i antallet af industrirobotter i de danske virksomheder fra 2001 til 2007.

- Vores rolle er at være proaktiv. Vi forsøger at skubbe robotteknologien i gang og ud på markedet. Og det er indtil videre lykkedes så godt, at vi nu oplever en stor efterspørgsel på både teknisk service, rådgivning og kurser, fortæller Claus Risager.

Center for Robotteknologi arbejder inden for tre primære forretningsområder:
  • Robotter til industri og service
  • Robotter til velfærd og sundhed
  • Robotter til gartneri, land- og havebrug samt park og anlæg

De første tre nye medarbejdere har sat deres underskrift på ansættelseskontrakten og begynder i jobbet henholdsvis til september og oktober. Og Claus Risager er lige nu i dialog med yderligere to kandidater, der er interesserede i at blive en del af teamet.

- Vi mangler stadig en vifte af forskelligartede kompetencer og forventer, at ansøgerne har en relevant teknisk uddannelse og erfaring, fx inden for robotteknologi, it eller elektronik, siger Claus Risager.

Han tilføjer, at Robotteknologi eksempelvis søger nye kolleger med erfaring inden for udvikling og installation af industrirobotter, programmering af robotter, sensor og sensordatabehandling, projektdesign af forsknings- og udviklingsprojekter, hardware og elektronik og robotteknisk support.

Vokseværk fører til robotby
Medarbejderne kommer til at sidde lidt tæt op ad hinanden, fordi centret indtil videre kun har tre kontorer – men situationen kan hurtigt ændre sig.

- Vi leder efter ledige lokaler. Derudover har vi en ambition om at få skabt nye lokaliteter her i Odense ved at lave en robotby i relation til Syddansk Universitet. I øjeblikket undersøger vi forskellige muligheder sammen med RoboCluster-netværket, fortæller Claus Risager.

Kilde: GTS - http://www.teknologiportalen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125