23948sdkhjf

Så faldt de nye droneregler på plads

Regeringen har fået opbakning fra Folketinget til en modernisering af rammerne på droneområdet.
Danmark kan blive et foregangsland, når det gælder udviklingen af mindre droner. Med et netop vedtaget lovforslag vil et flertal i Folketinget sikre klare og mere tidssvarende regler for privat og professionel droneflyvning.

Lovforslaget lægger op til klare og mere tidssvarende regler for droner. Regler som understøtter danske virksomheders muligheder på det ekspanderende dronemarked.

Formålet med loven er på den ene side at skabe klare vækstvilkår for erhvervslivet og på den anden side at tage behørigt hensyn til flyvesikkerhed og privatlivets fred samt at modvirke ulovlig brug og brug af droner i strid med privatlivets fred.

Der er stor interesse internationalt for Danmarks arbejde med de mindre droner. Derfor kan Danmark blive foregangsland og påvirke udviklingen i EU og internationalt.

- Med vedtagelsen af den nye lov i dag sikrer vi, at Danmark er et af de steder i verden, hvor den nye teknologi har gode betingelser. Lovforslaget skal sikre erhvervsfremme ved standardiserede, gennemskuelige og klare regler, så virksomheder og borgere tydeligt ved, hvad de må, og hvad de ikke må. Vi tager de nødvendige hensyn til sikkerhed og privatlivets fred, så borgerne kan føle sig trygge i takt med at branchen og teknologien udvikler sig, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081