23948sdkhjf

Fremgangen fortsætter hos ChemoMetec

Det blev til stor fremgang i omsætning og et rekordhøjt overskud i 2007/2008 for medico-virksomheden ChemoMetec.
Den positive udvikling i ChemoMetec fortsatte i 2007/2008. Omsætningen steg med 28 %, og resultat af primær drift blev 14,8 mio. kr. - det bedste i virksomhedens historie. Produktudviklingen er forløbet som planlagt, og lanceringen af ChemoMetecs nye generation af celletællere, NC-3000, blev påbegyndt ved udgangen af regnskabsåret. De nye celletællere forventes på sigt at bidrage væsentlig til ChemoMetecs omsætning.

- 2007/2008 har været et godt år for ChemoMetec, og vi er kommet nogle store skridt tættere på realiseringen af vores vækststrategi, der sigter på at positionere ChemoMetec som en betydende global aktør inden for celletælling og væskeanalyse. Vi har i det forløbne år arbejdet intensivt med færdigudviklingen af vores nye produkt, NC-3000, og vi har taget fat på lanceringen. NC-3000 medfører en væsentlig udvidelse af anvendelsesområdet for vores produkter og vil give os adgang til nye vigtige kundegrupper. Produktet er primært rettet mod life science-markedet og vil blandt andet finde anvendelse inden for kræft- og stamcelleforskning samt inden for udvikling af nye lægemidler. Det er et marked med høj vækst, og det forventer vi at kunne nyde godt af i de kommende år, siger administrerende direktør Claus Resen Steenstrup.

I indeværende regnskabsår forventer ChemoMetec at opnå en omsætning i intervallet 32-37 mio. kr. og en overskudsgrad på 5-10 %. Selskabet forventer i 2008/2009 at investere omkring 10-12 mio. kr. i produktudvikling, produktionsanlæg og immaterielle rettigheder.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063