23948sdkhjf

Chemometec vokser igen og nærmer sig den halve milliard på toppen

Det går kun en vej for Allerød-virksomheden Chemometec, der udvikler og producerer celletælleudstyr til blandt andet medicobranchen.

Tirsdag opjusterede virksomheden atter sine forventninger til årets omsætning og driftsresultat.

Nu forventer virksomheden en omsætning for året på mellem 420-425 millioner kroner. Før lød forventningen på 385-395 millioner kroner.

Samtidig ser man nu driften (EBITDA) lande et sted mellem 218-221 millioner kroner. Før var meldingen 195-200 millioner kroner.

- ChemoMetec har i det tredje kvartal af regnskabsåret 2021/22 fortsat sin positive udvikling, hvor salget og ordretilgangen har udviklet sig væsentligt bedre end forventet, lyder det i selskabsmeddelelsen tirsdag.

I forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet i starten af februar pegede selskabet især på det amerikanske marked som driveren for væksten, hvor omsætningen i første halvår voksede med 83 procent og på daværende tidspunkt tegnede sig for 58 procent af den samlede omsætning.

I den forbindelse sagde Steen Søndergaard, CEO for ChemoMetec;

- Vi er meget stolte over den position, som vi har opbygget i USA over de seneste år, og vi har fået et rigtig godt fodfæste på det største marked for den type analyseinstrumenter, som vi tilbyder, sagde Steen Søndergaard.

Børsnoterede Chemometec er i øvrigt for nyligt rykket en klasse op fra Midcap-segmentet til Large Cap-segmentet på Nasdaq Copenhagen. For at være i Large Cap skal en virksomheds markedsværdi overstige 1 milliard euro (ca. 7,5 mia.kr). 

Chemometecs markedsværdi svæver for tiden omkring 15 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094