23948sdkhjf

Venter boom i dansk solcelleindustri

Flere danske virksomheder vil være en del af den internationale solcelleindustri, og branchefolk regner med, at der venter milliardindtægter i fremtiden.
Traditionelt har det ellers været vores nabolande Norge og Tyskland, der har ført an i solcelleboomet, men nu begynder også den danske solcelleindustri at røre på sig, og for øjeblikket spirer flere nye virksomheder frem. Det drejer sig blandt andet om Sunsil, der vil opføre en fabrik til produktion af solceller i Sønderjylland samt Renewagy, der allerede nu driver solparker i Tyskland. Det skriver Børsen.

- Der er en del danske virksomheder, som i den seneste tid er startet op eller er begyndt at fokusere mere på solcelleområdet. Det hænger sammen med, at branchen er forholdsvis ny, og at markedet er meget interessant med vækstrater på over 40 %, forklarer Henrik Raunkjær, der er formand for Dansk Solcelle Forening og samtidig direktør i Danfoss Solar Inverters, til Børsen.

Han vurderer, at det er muligt for de danske virksomheder at skabe omsætninger på tre-firecifrede millionbeløb – også selv om der blot er tale om nichevirksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078