23948sdkhjf

Det kan blive dyrt at lade sig bøsnotere i Stockholm

Trods et levende aktiemarked er der betydelige omkostninger ved at hente kapital i Sverige.
Stadig flere mindre danske virksomheder vælger at lade sig børsnotere i Sverige, men det er ikke altid billigt at hente kapital på den anden side af Sundet.

Nogle gange er børsintroduktionerne ikke fuldtegnede. Derfor må man støtte sig til de investorer, der garanterer tegningen, og de får en provision på 10 pct. Den manglende fuldtegning medfører ofte store kursfald efterfølgende.

Den nordjyske satellitvirksomhed GomSpace er netop som det 23. danske selskab blevet noteret på First North Stockholm.. Ifølge Økonomisk Ugebrev blev det, der skulle ligne en billig børsnotering på First North, kostbart på første noteringsdag for både de nye og de eksisterende aktionærer med et kursfaldpå 30 pct.. I praksis kom det at koste op mod 20 mio. kr. at få tilført de 100 mio. kr., som var minimumstegningen.

Siden den første noteringsdag, har kursen dog rettet sig noget og aktien har i følge flere analytikere et godt potentiale.

Senest har det danske biotechselskab Expres2ions besluttet at gå på First North i Stockholm.

I forrige uge forsøgte auktionshuset Lauritz.com det samme, men noteringen blev aflyst i sidste øjeblik, angiveligt, fordi der var for få institutionelle langsigtede investorer blandt garanterne.

Lauritz.com forsøger sig nu igen med en notering – denne gang på onsdag og til en lavere tegningskurs.

Den store interesse fra danske selskaber for børsnotering på First North i Stockholm hænger bl.a. sammen med, at udbytteskatten i Sverige er lavere end i Danmark. Det tiltrækker flere investorer og gør dermed aktiemiljøet mere attraktivt. Desuden har menige svenskere mulighed for at opnå skattefordele, når de investerer aktivt i aktier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078