23948sdkhjf

Polycom med i grøn tænketank

Polycom offentliggjorde tirsdag sit medlemskab af den grønne tænketank CONCITO. Polycom har en målsætning om at reducere CO2-udledningen ved hjælp af videokommunikations-løsninger.
Polycom har sluttet sig til CONCITO. CONCITO er en grøn tænketank, der med kritisk information vil påvirke den danske miljøpolitik, den offentlige mening og erhvervslivet. CONCITOs mål er at reducere udledningen af drivhusgasser og de skadelige effekter af den globale opvarmning.

CONCITO blev dannet 1. september i København, og Polycom er blandt grundlæggerne, der også tæller blandt andet DSV, DSB, Dong, Rockwool og Greenpeace. Næste år vokser CONCITO til internationalt niveau og åbner kontorer verden over. Den første store opgave for CONCITO bliver at styrke bevidstheden om klimaudfordringen op til FN’s klima-topmøde i 2009, der som bekendt afholdes i København.

Formand og grundlægger Martin Lidegaard beskriver CONCITO’s rolle således:

- Jeg er sikker på, at CONCITO vil få stor betydning for bestræbelserne på at reducere den globale opvarmning. Ikke mindst fordi CONCITO er baseret på et samarbejde mellem førende erhvervsvirksomheder som Polycom, NGO’er og forskere.

- Vi er ikke her for at kritisere bestemte regeringer. Men I kan være helt sikre på, at vi vil se nærmere på miljøpolitikken og på, hvordan de politiske beslutninger påvirker miljøet. Vi vil gøre højlydt opmærksom på os selv og sætte fokus på de negative konsekvenser af forkerte beslutninger, fortsætter Lidegaard.

Polycom kommer til at spille en fundamental rolle i CONCITOs erhvervsaktiviteter og vil proaktivt drive udviklingen af telepresence- og videoteknologier, der gør det muligt for virksomheder at reducere deres CO2-forbrug væsentligt.

Sten Dyrmose, administrerende direktør for Polycom Danmark, er begejstret for Polycoms deltagelse i CONCITO:

- Klimaforandringerne er en global udfordring, der påvirker os alle. Vi tager dette initiativ til os med kyshånd. Her forenes private virksomheder, forskere og offentlige spydspidser i kampen mod denne udfordring. Vi er nødt til at stå sammen for at skabe en informeret offentlighed, der kan tage de rigtige beslutninger for vores fælles fremtid.

- Polycom er en af de mange globale virksomheder, der tilbyder teknologi, der kan hjælpe os med at skabe balance i vores sårbare økosystem. Den danske videnskabsminister Helge Sander har ved flere lejligheder slået fast, at telekonference-løsninger er helt centrale, hvis vi skal magte klimaudfordringen. I den globale landsby er der behov for at samarbejde og kommunikere på tværs af store afstande. Polycoms telepresence-løsninger bringer mennesker sammen i fuld skala og høj kvalitet og kan bidrage til at reducere den forurening, som virksomheders enorme rejseaktivitet skaber, fortsætter Lidegaard.

Polycom har allerede iværksat flere initiativer, der skal sikre et grønnere klima. ”Going Green with Polycom” er et treskridts program fra Polycom, der giver virksomheder et sæt af metoder og værktøjer, der kan hjælpe med at reducere CO2-udledningen med videokommunikation, som et alternativ til rejser.

Kilde: Polycom - http://www.polycom.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078