23948sdkhjf

Amerikanere køber Farum-firma for halv milliard

Scandinavian Micro Biodevices har netop fået nye ejere, som vil investere et trecifret millionbeløb i Farum.
Scandinavian Micro Biodevices (SMB), som fremstiller diagnoseprodukter til veterinært brug, er netop blevet solgt.

Amerikanske Zoetis, der er en af verdens førende virksomheder inden for dyresundhed, betaler 80 millioner dollars (536 millioner kroner) og opnår dermed det fulde ejerskab for firmaet i Farum.

- Jeg føler, at vi har fået den helt rigtige ejer. De er den mest naturlige ejer for os, fordi de vil investere i os, siger Ole Kring, administrerende direktør i SMB, til Electronic Supply om det nye ejerskab.

Tidobling på ti år
Zoetis har købt en virksomhed, der har bevist sit værd med pæne overskud de seneste år. I 2015, 2014 og 2013 var overskuddet før skat således på henholdsvis 6,7 millioner kroner, 4,6 millioner kroner og 4,0 millioner kroner.

SMB har i dag cirka 35 ansatte og hovedkontor I Farum. Her vil Zoetis nu investere et trecifret millionbeløb, forklarer Ole Kring. Investeringerne vil komme i produktion og udvikling, men også antallet af medarbejdere i produktion, udvikling og støttefunktioner får et løft.

- Ser vi på en tiårig horisont tror jeg, vi er et sted mellem 250 og 300 medarbejdere. Altså en tidobling, vurderer Ole Kring.

Diagnose på stedet
SMB har kommercialiseret det første point-of-care “lab on a chip” (LOC), et diagnoseprodukter til veterinært brug. De nye, amerikanske ejere ser også gode muligheder for at bringe andre af de teknologier, SMBs har i pipelinen, til markedet.

- Ved at kombinere vores ekspertise, produktion og R&D kapabiliteter kan vi udbygge vores evne til at udvikle point-of-care diagnoseredskaber til at adressere dyrelægernes største udfordringer i klinikker og på gårde. Med Zoetis' globale tilstedeværelse forventer vi at få næste generation af diagnoseløsninger ud til flere veterimære kunder verden over, siger Ole Kring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078