23948sdkhjf

Belysningsselskab med dansk topchef solgt for tre milliarder

Én måned efter Osrams virksomhedssplitning køber kinesiske partnere den tidligere Osram Lamp division, Ledvance.
Jes Munk Hansen nåede knap nok at sætte sig i direktørstolen hos Ledvance, før selskabet fik nye ejere. Salget sker kun én måned efter Ledvance den 1. juli 2016 officielt blev udskilt fra Osram, en af verdens førende belysningsvirksomheder.

Køberne er et kinesisk konsortium bestående af strategisk investor IDG Capital Partners, en kinesisk belysningsvirksomhed ved navn MLS og investeringsvirksomheden Yiwu, som betaler mere end 400 millioner euro eller næsten 3 milliarder kroner. Herudover vil Osram modtage et ikke-offentliggjort beløb for licensaftaler af varemærkerettigheder.

- Det kinesiske konsortium og Ledvance komplimenterer hinanden, både geografisk og med hensyn til produktporteføljen. Salget kommer til at give begge parter en række fordele; et væsentligt større salgs- og distributionsnetværk og en række produktionssynergier, der kommer til at betyde nye og bedre produkter, fortæller Jes Munk Hansen, der er administrerende direktør for Ledvance.

Forventer fordele på tværs
Mens begge parter forventer at drage fordele af det væsentlig større fælles salgs- og distributionsnetværk, så ser de også hver egne fordele.

Mens Ledvance får adgang til en mere omkostningseffektiv forsyningskæde for LED-lyskilder og -armaturer, får MSL bedre adgang til markedet udenfor Kina og regner med at udvide sin position på det globale belysningsmarked.

Udover salget, så har Osram og MLS indgået en strategisk leverandøraftale, der betyder at MLS skal lægge en årlig ordre på LED-chips, som skal produceres på den nye fabrik, de nye partnere etablerer i Kulin i Malaysia.

Den fulde finansiering er på plads, og det endelige salg forventes at gå igennem i slutningen af 2017.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078