23948sdkhjf

Professor: Aalborgs mobilindustri overlever krise

På trods af, at fremtiden er usikker for flere store mobiltelefon-udviklere i Aalborg, skal byens udviklermiljø nok klare sig igennem krisen.
I de seneste måneder har tre store mobiludviklingselskaber meldt ud, at der skal ske ændringer i deres Aalborg-afdelinger. Nextwave lukkede i september sin Aalborg-afdeling , Texas Instruments meddelte i oktober, at Aalborg-afdelingen skal sælges , og for nylig meddelte også Motorola, at der skal ske ændringer i Aalborg . Det heftige stormvejr får dog ikke en af byens førende eksperter inden for mobilindustrien, Bent Dalum, der er institutleder ved Instituttet for Erhvervsstudier på Aalborg Universitet, til at frygte for fremtiden for byens udviklingsmiljø. Det skriver Ingeniøren.

- Der er medarbejdere, der har prøvet det her mange gange, og evnet at finde nye muligheder og fortsætte med at udvikle avancerede mobiltelefoner. Det er et stort team, som det er lykkedes at holde sammen i mange år, og som har kompetencerne til at bygge en hel mobiltelefon, udtaler han til Ingeniøren.

Han understreger, at det er vigtigt at huske, at såvel Texas Instruments som Motorola ikke er lukket, men henholdsvis sat til salg og bebudet omstruktureret. Derudover understreger han udviklingsmiljøets styrke med, at Aalborg hører til blandt de førende i verden inden for mobiltelefoner på trods af, at hverken Nokia eller Ericsson har nævneværdige udviklingsaktiviteter i byen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125